5 gezonde lifestyletips voor jongvolwassenen! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 gezonde lifestyletips voor jongvolwassenen!

Jongvolwassenen staan aan het begin van het leven. Net klaar met de studie om te beginnen aan hun carrière. Wonen op jezelf, met vrienden of met een partner en het vinden van je eigen identiteit. Je wordt in deze fase van het leven als het ware gevormd. Deze levensfase is echter niet eenvoudig. De verwachtingen zijn hoog, je ooit zo fitte tienerlichaam kan niet meer overleven op alleen patat en bier én je moet nu toch echt je eigen geld gaan verdienen. Om je een eindje op weg te helpen heeft de redactie van Tipify onderstaande lifestyletips voor jongvolwassenen op een rijtje gezet!

1 Zorg dat je genoeg slaapt

Als student slaap je niet veel. Feesten tot diep in de nacht, werken én natuurlijk studeren. Soms slaap je maar een paar uurtjes per nacht. Als jongvolwassenen wordt dit steeds moeilijker. Een korte nacht zorgt ervoor dat je futloos en moe bent. Ook worden de katers steeds erger naarmate je ouder wordt. Ons advies? Zorg dat je voldoende slaapt. Probeer minstens zeven uur per nacht te slapen!

2 Ga reizen!

Ben jij afgestudeerd en sta je aan het begin van je carrière? Of heb je een vriendin en hebben jullie plannen om samen te gaan wonen? Maak dan nog snel even de reis van je leven voordat je gaat settelen. Reizen is gezond en je leert hier erg veel van. Je leert nieuwe mensen kennen, andere culturen en de meest prachtige plekken. Iets wat je een keer in je leven gedaan moet hebben!

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

3 Leer nieuwe mensen kennen

De studententijd is één en al feest. Wanneer je klaar bent met je studie, moet je zelf je sociale leven bijhouden. Ons advies? Doe dit dan ook. Zorg dat je geregeld nieuwe mensen ontmoet en wie weet ontstaan er vriendschappen voor het leven. In deze fase van je leven is het fijn om gelijk denkenden te ontmoeten en je vriendenkring uit te breiden. Ook op zakelijk gebied is het creëren van een netwerk erg handig. Hier kun je later in je leven de vruchten van plukken!

5 gezonde lifestyletips voor jongvolwassenen! 14

4 Eet gezond

Dit is waarschijnlijk niet nieuws. Toch eten de meeste jongvolwassenen niet erg gezond. Door besteldiensten als Thuisbezorgd, is eten bestellen tegenwoordig kinderlijk eenvoudig. Een klik op de knop en binnen een half uur ligt er een pizza op je bord. Toch is dit niet erg gezond. Om een goede basis te leggen voor de rest van je leven is het in deze levensfase belangrijk om gezond te eten. Eet in ieder geval genoeg groente en fruit en probeer minder vlees te eten. Niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor het milieu!

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

5 Geld sparen

Niemand vindt het makkelijk om geld te sparen. Toch is het belangrijk, al helemaal in deze levensfase. Als jongvolwassene is het belangrijk om een buffer achter de hand te hebben. Voor als je even zonder werk zit, als de auto kapot gaat, als je wilt verhuizen of natuurlijk voor later. De tijden van honderden euro’s uitgeven aan drank in het weekend zijn voorbij, het is tijd om verantwoordelijk met geld om te gaan!

Meer handige tips? Op Tipify.nl vind je ontiegelijk veel handige tips op meerdere vlakken. Denk bijvoorbeeld aan reistips, filmtips, woontips en werktips!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.