Vooruitzichten voor kankerpatiënten steeds beter 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vooruitzichten voor kankerpatiënten steeds beter

Volgens het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) zijn vooruitzichten beter voor kankerpatiënten beter geworden. Het is daarmee niet zo dat álle kankerpatiënten kans hebben op genezing, maar kankers worden vaak eerder ontdekt en dankzij nieuwe behandelingen beter bestreden. 

Toen de Nederlandse Kankerregistratie begon, leefde 43 procent van de mensen vijf jaar na de diagnose nog. Uit nieuwe overlevingscijfers van de Nederlandse Kankerregistratie blijkt dat het percentage inmiddels is gestegen tot 65 procent. Ongeveer twee op de drie mensen die kanker krijgen, leven vijf jaar na de diagnose nog.

Kankers worden vaak in een eerder en minder dodelijk stadium opgespoord. De kans om de ziekte vijf jaar te overleven is in vooral toegenomen bij prostaatkanker (van 62 naar 89 procent), borstkanker (van 74 naar 88 procent), nierkanker (van 51 naar 64 procent), slokdarmkanker (van 8 naar 23 procent) en longkanker (van 12 naar 20 procent).

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.