in

39 lichamen gevonden in vrachtwagen

In het Verenigd Koninkrijk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 39 doden aangetroffen in een oplegger van een vrachtwagen. Dit alles gebeurde in de Britse plaats Grays, zo’n 30 kilometer ten oosten van de Engelse hoofdstad.

Vluchtelingen

De politie vermoed dat het om 39 vluchtelingen gaat die vertrokken zijn uit het Belgische Zeebrugge. Vanaf hier zijn ze, in de oplegger van de vrachtwagen, vervoerd naar het oosten van het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Engelse politie gaat het, op het eerste gezicht, om 38 volwassen en één tiener. De lichamen moeten nog worden geïdentificeerd.

Geschokte reacties

De vluchtelingenproblematiek, zoals deze in het verleden voornamelijk zich bij Calais afspeelde, leek flink teruggedrongen. Desondanks gebeurde toch dit hele verhaal. Zowel premier Johnson als de Bulgaarse minister voor Buitenlandse Zaken en de hoofdinspecteur van de politie geven aan geschokt te zijn door hetgeen er gebeurd is.

Ierse vrachtwagenchauffeur zit vast

De Ierse vrachtwagenchauffeur die op de vrachtwagen reed is aangehouden op verdenking van moord. Omdat de trailer afkomstig was uit Engeland, de vrachtwagen uit Bulgarije en de chauffeur uit Ierland is het een lastig onderzoek. Wel is de politie druk bezig om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

Bekijk ook:
Foutje! Volledig schoolbestuur stapt op

Bekijk ook:

Expert

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

TrendwatcherAuteurPoll ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Het geluid is geraden!

      4 bizarre vakantiebestemmingen