Asielopvang steeds meer onder druk 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Asielopvang steeds meer onder druk

De asielopvang in Nederland komt steeds meer onder druk te staan. Er zijn de komende jaren duizenden extra bedden nodig. Waar die precies zullen komen en of er wel voldoende personeel is, is een tweede.

Contracten lopen af

In het jaar 2020 zullen de contracten omtrent asielzoekersopvang bij zes gemeenten aflopen, één gemeente heeft al aangegeven te stoppen met de asielzoekersopvang. Maar dat is niet alles. Ook in 2021 lopen er acht contracten af. Het Centraal Orgaan Asielzoekers staat dan ook voor een grote uitdaging. Hoe kunnen ze zoveel mogelijk gemeenten en opvanglocaties aanhouden en het liefst nog verder uitbreiden?

Personeelsgebrek

Niet alleen de aflopende contracten met gemeenten zorgen voor veel stress binnen het COA. Daarnaast is er een groot personeelsgebrek. Want met steeds meer asielzoekers, op steeds meer locaties, is er steeds meer personeel nodig.

Kosten

Ook hangt er een flink prijskaartje aan een asielzoeker. Volgens de rijksoverheid liggen de kosten voor een asielzoeker op 28.000 euro per persoon per jaar. Hierbij zijn procedurekosten en eventuele inzet van politie niet meegerekend. Met 27.000 vluchtelingen in Nederland betalen we dus jaarlijks 756 miljoen euro aan de vluchtelingen in Nederland.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

895

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.