in

Misdaad cijfers flink gestegen onder asielzoekers

misdaadpiek asielzoekers

Wanneer asielzoekers naar Nederland komen, komen ze meestal voor onderdak en veiligheid. Toch blijkt dit niet altijd het geval, dat is te zien aan de cijfers uit een nog geheim rapport van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De Telegraaf heeft hiervan een concept weten te bemachtigen.

Verschillende soorten misdrijven

Het grootste gedeelte van de gevallen gaat over dingen zoals winkeldiefstal, maar helaas zijn er ook zware delicten gemeld zoals poging tot moord en verkrachting.
Het meest verrassende is nog wel dat overgrote gedeelte van alle geregistreerde verdachten helemaal niet uit een land komen waar het niet veilig is. Deze verdachten komen uit landen zoals Algerije en Marokko. In Nederland hebben deze asielzoekers vrijwel geen kans op een verblijfstatus, maar zij veroorzaken wel de meeste problemen. Ongeveer 60% van de asielzoekers die opgepakt zijn door de politie komen uit een veilig land. Vergeleken met 2018 zijn er in 2019 ongeveer 27% meer verdenkingen misdrijven geregistreerd met asielzoekers. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft nog niet op de cijfers gereageerd. Het overzicht gaat pas half mei naar de Kamer, en het ministerie wilt hier dan ook nog geen uitspraken over doen.

Bekijk ook:
Ursula von der Leyen diep vernederd in Turkije

Welke landen zijn niet veilig?

Natuurlijk zijn er ook asielzoekers die afkomstig zijn uit landen waar het echt niet veilig is, en asielzoekers die zich wel gewoon netjes aan de regels houden. Landen zoals Afghanistan, Irak en Syrië vallen onder de herkomstlanden van vluchtelingen die echt niet veilig zijn.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb jij een dipje? Dit helpt echt!

Animal Crossing New Horizons

Animal Crossing update – Wat kunnen we verwachten?