misdaadpiek asielzoekers
Saved Read later
Deel dit bericht

Misdaad cijfers flink gestegen onder asielzoekers

Wanneer asielzoekers naar Nederland komen, komen ze meestal voor onderdak en veiligheid. Toch blijkt dit niet altijd het geval, dat is te zien aan de cijfers uit een nog geheim rapport van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De Telegraaf heeft hiervan een concept weten te bemachtigen.

Verschillende soorten misdrijven

Het grootste gedeelte van de gevallen gaat over dingen zoals winkeldiefstal, maar helaas zijn er ook zware delicten gemeld zoals poging tot moord en verkrachting.
Het meest verrassende is nog wel dat overgrote gedeelte van alle geregistreerde verdachten helemaal niet uit een land komen waar het niet veilig is. Deze verdachten komen uit landen zoals Algerije en Marokko. In Nederland hebben deze asielzoekers vrijwel geen kans op een verblijfstatus, maar zij veroorzaken wel de meeste problemen. Ongeveer 60% van de asielzoekers die opgepakt zijn door de politie komen uit een veilig land. Vergeleken met 2018 zijn er in 2019 ongeveer 27% meer verdenkingen misdrijven geregistreerd met asielzoekers. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft nog niet op de cijfers gereageerd. Het overzicht gaat pas half mei naar de Kamer, en het ministerie wilt hier dan ook nog geen uitspraken over doen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Welke landen zijn niet veilig?

Natuurlijk zijn er ook asielzoekers die afkomstig zijn uit landen waar het echt niet veilig is, en asielzoekers die zich wel gewoon netjes aan de regels houden. Landen zoals Afghanistan, Irak en Syrië vallen onder de herkomstlanden van vluchtelingen die echt niet veilig zijn.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.