in ,

Voorspelling: Woningprijzen zullen door coronavirus dalen

Dat zeggen economen van de ABN Amro

Het coronavirus brengt veel veranderingen met zich mee. We zijn allemaal voorzichtiger, ons dagelijks ritme wordt in de war geschopt door thuiswerken en onderwijs op afstand, en er gelden overal speciale regels. Maar de invloed die corona op ons leven heeft zal nog veel verder gaan. Dat is wat de economen van de ABN Amro ons vertellen.

Voorspelling huizenmarkt

Zij voorspellen namelijk dat de woningprijzen flink zullen dalen in 2021 als gevolg van deze crisis. Het is nog niet duidelijk hoe sterk deze daling zal zijn, de tijd zal het leren. Het aantal verkochte woningen is nu al scherp aan het dalen. De economen verwachten dat dit in 2021 ook nog door zal blijven zetten.
Dit komt mede door het inkomen van de mensen die nu onder druk staan. Sommige mensen zitten nu zonder werk of kunnen minder uren draaien, en dat wordt lang niet allemaal vergoed. Beleggers beginnen ook minder interesse te tonen in woningen die zij willen verhuren. Dit allemaal terwijl de hypotheekrente toch in zekere zin aan het stijgen is.
Dit jaar zal er nog een kleine stijging van woningprijzen plaatsvinden waarna het in 2021 zal dalen, verwacht ABN.

Gemengde reacties

Sommige mensen zullen hartstikke blij zijn met dit nieuws. Huurders die op zoek zijn naar een koopwoning vinden het natuurlijk te gek dat de prijzen nu zullen dalen. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen met 6,6% gestegen. Maar woningeigenaren die graag van hun woning af willen vinden dit natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Gelukkig zijn dit tot nu toe alleen maar voorspellingen en staat er nog niks vast.

Lees ook:
Hoe gaat de wereld eruit zien na corona?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Donderdag bedanken we massaal de scholen en de opvang

12 vragen en antwoorden over vreemdgaan