Voorspelling: Woningprijzen zullen door coronavirus dalen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorspelling: Woningprijzen zullen door coronavirus dalen

Het coronavirus brengt veel veranderingen met zich mee. We zijn allemaal voorzichtiger, ons dagelijks ritme wordt in de war geschopt door thuiswerken en onderwijs op afstand, en er gelden overal speciale regels. Maar de invloed die corona op ons leven heeft zal nog veel verder gaan. Dat is wat de economen van de ABN Amro ons vertellen.

Voorspelling huizenmarkt

Zij voorspellen namelijk dat de woningprijzen flink zullen dalen in 2021 als gevolg van deze crisis. Het is nog niet duidelijk hoe sterk deze daling zal zijn, de tijd zal het leren. Het aantal verkochte woningen is nu al scherp aan het dalen. De economen verwachten dat dit in 2021 ook nog door zal blijven zetten.
Dit komt mede door het inkomen van de mensen die nu onder druk staan. Sommige mensen zitten nu zonder werk of kunnen minder uren draaien, en dat wordt lang niet allemaal vergoed. Beleggers beginnen ook minder interesse te tonen in woningen die zij willen verhuren. Dit allemaal terwijl de hypotheekrente toch in zekere zin aan het stijgen is.
Dit jaar zal er nog een kleine stijging van woningprijzen plaatsvinden waarna het in 2021 zal dalen, verwacht ABN.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Gemengde reacties

Sommige mensen zullen hartstikke blij zijn met dit nieuws. Huurders die op zoek zijn naar een koopwoning vinden het natuurlijk te gek dat de prijzen nu zullen dalen. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen met 6,6% gestegen. Maar woningeigenaren die graag van hun woning af willen vinden dit natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Gelukkig zijn dit tot nu toe alleen maar voorspellingen en staat er nog niks vast.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.