in ,

Voorspelling: Woningprijzen zullen door coronavirus dalen

Dat zeggen economen van de ABN Amro

Het coronavirus brengt veel veranderingen met zich mee. We zijn allemaal voorzichtiger, ons dagelijks ritme wordt in de war geschopt door thuiswerken en onderwijs op afstand, en er gelden overal speciale regels. Maar de invloed die corona op ons leven heeft zal nog veel verder gaan. Dat is wat de economen van de ABN Amro ons vertellen.

Voorspelling huizenmarkt

Zij voorspellen namelijk dat de woningprijzen flink zullen dalen in 2021 als gevolg van deze crisis. Het is nog niet duidelijk hoe sterk deze daling zal zijn, de tijd zal het leren. Het aantal verkochte woningen is nu al scherp aan het dalen. De economen verwachten dat dit in 2021 ook nog door zal blijven zetten.
Dit komt mede door het inkomen van de mensen die nu onder druk staan. Sommige mensen zitten nu zonder werk of kunnen minder uren draaien, en dat wordt lang niet allemaal vergoed. Beleggers beginnen ook minder interesse te tonen in woningen die zij willen verhuren. Dit allemaal terwijl de hypotheekrente toch in zekere zin aan het stijgen is.
Dit jaar zal er nog een kleine stijging van woningprijzen plaatsvinden waarna het in 2021 zal dalen, verwacht ABN.

Bekijk ook:
Er komt een avondklok in Nederland; deze landen gingen ons voor

Gemengde reacties

Sommige mensen zullen hartstikke blij zijn met dit nieuws. Huurders die op zoek zijn naar een koopwoning vinden het natuurlijk te gek dat de prijzen nu zullen dalen. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen met 6,6% gestegen. Maar woningeigenaren die graag van hun woning af willen vinden dit natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Gelukkig zijn dit tot nu toe alleen maar voorspellingen en staat er nog niks vast.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Donderdag bedanken we massaal de scholen en de opvang

      12 vragen en antwoorden over vreemdgaan