in

Donderdag bedanken we massaal de scholen en de opvang

In de afgelopen weken hebben we gemerkt hoe belangrijk sommige beroepen zijn. Zo hebben we met zijn allen een applausje gegeven voor het zorgpersoneel, zijn we gaan inzien hoe belangrijk de medewerkers in de supermarkten zijn, en hebben we meer waardering gekregen voor leraren en de kinderopvang. Voor die laatste twee groepen wordt dan ook opgeroepen om donderdag massaal een bedankje te tonen.

De vlag gaat uit

Heel Nederland wordt opgeroepen om donderdag massaal de vlag uit te hangen als bedankje voor de scholen en opvang. Niet alleen omdat sommige ouders nu inzien hoe lastig het allemaal wel niet is, maar ook als bedankje dat ze alles zo snel hebben kunnen regelen. Binnen een avond moesten scholen massaal gaan puzzelen hoe het onderwijsafstand in zijn werk zou gaan, en dat is bij de meeste scholen snel en goed gelukt. Ook voor de kinderopvang, die als noodopvang open is voor ouders met vitale beroepen, wordt de vlag uitgehangen. Er wordt ook gevraagd om foto’s te plaatsen op social media met de hashtag #ikvlagvoorhetonderwijs.

Bekijk ook:
Nomadland wint Oscar voor beste film

Onbepaalde tijd

Tot nu toe werd er gezegd dat de maatregelen tot de meivakantie verlengd zouden worden. Scholen zouden dus nog langer onderwijs op afstand moeten geven, en een manier moeten vinden waarop de kinderen niet teveel op de stof zouden achterlopen. Tot nu was het veelal herhaalstof. Maar het is nog helemaal niet zeker of het na de meivakantie weer normaal zal worden. Als het kabinet er reden voor ziet, kunnen de maatregelen nogmaals verlengd worden. Het is dan ook nog maar de vraag of de kinderen dit jaar überhaupt nog naar school zullen gaan.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chinezen negeren massaal coronamaatregelen

Voorspelling: Woningprijzen zullen door coronavirus dalen