Welke jaloezieën kopen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke jaloezieën kopen?

Op het gebied van raamdecoratie is er veel mogelijk. Van rolgordijnen, gordijnen, shutters tot jaloezieën of rolluiken. Hoewel elke raamwering als functie heeft om licht buiten te sluiten of juist binnen te laten, heeft elke raamwering zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Zo geven gordijnen bijvoorbeeld een totaal andere sfeer aan een ruimte dan rolluiken. Jaloezieën zijn ideaal om zonlicht te weren en de mate van privacy in te stellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs en in verschillende soorten en maten. Ga je jaloezieen kopen? Dan wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn.

Horizontale en verticale jaloezieën

De meest bekende jaloezieën zijn de horizontale jaloezieën, ze zijn gemaakt van pvc of aluminium. Het voordeel van dit materiaal is dat de lamellen gemakkelijk op de juiste lengte kunnen worden afgesneden. Hierdoor kun je ze dus altijd zelf op maat maken en zijn ze geschikt voor ieder raam of deur. Een ander voordeel van de horizontale jaloezieën is dat je de lamellen zelf kunt draaien. Hierdoor kun je de lichtinval bepalen en kun je door de ramen gluren zonder dat iemand jou ziet. De tegenhanger van horizontale jaloezieën zijn de verticale jaloezieën. Hierbij hangen de lamellen verticaal. Ook deze lamellen kun je zelf bedienen, je kunt ze deels openen of geheel naar de zijkant schuiven waardoor je vrij zicht hebt. Het materiaal van deze jaloezieën is vaak glasvezel of polyester. In tegenstelling tot de horizontale jaloezieën kun je deze niet zelf op maat laten maken.  Beide varianten zijn geschikt voor zonwering, maar wil je een ruimte ook gelijk wat meer sfeer meegeven dan kun je het beste houten jaloezieen kopen.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn vaak enkel verkrijgbaar in de horizontale variant. Hout heeft als voordeel dat het een warme uitstraling heeft en matchen vrijwel in elke woonstijl. Houten jaloezieën passen hierdoor perfect in een landelijke woningstijl, maar ook in een industriële of botanische woonstijl. Door het gebruik van natuurlijke materialen hebben de jaloezieën een mooie houtlook en rustige uitstraling. Het kleedt een ruimte mooi af en geeft de woning een stijlvolle indruk. Ook nemen ze weinig ruimte in beslag, in tegenstelling tot  vouwgordijnen of hanggordijnen. Daarnaast komt er ook weinig stof op en kun je ze gemakkelijk schoonmaken met een doekje. Een ander groot voordeel bij houten jaloezieën kopen is dat ze kostenbesparend zijn. Houten jaloezieën hebben namelijk een isolerende functie. Als je in de zomer de jaloezieën gesloten houdt blijft het binnen koel omdat het hout de warmte buitensluit. In de winter kan je de warmte juist binnenhouden. Normaal verdwijnt er namelijk zo een 10 tot 30% warmte via de ramen, maar met gesloten jaloezieën kun je dit in de winter tegenhouden.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Houten jaloezieën kopen

Houten jaloezieen kopen heeft dus meerdere voordelen. Er is een groot aanbod aan diverse varianten, hierdoor kun je altijd een model kiezen wat past bij jouw woonstijl en smaak. Als je de houten jaloezieën bestelt dan heb je veel keuze qua houtsoort en kleur. Grijs, wit, zwart of beige zijn meestal standaardkleuren, maar er is vaak nog veel meer mogelijk. Ook in de breedte van de latten kun je variëren. Zo geven extra brede latten een rustieke uitstraling aan de woning en zorgen smalle latten voor een intieme sfeer.  Daarnaast zijn een tal van verschillende houtsoorten mogelijk, denk aan het mahonie hout voor een klassieke sfeer of wit eiken voor een lichte uitstraling. Kortom, de juiste jaloezieën kopen vraagt om keuzes maken.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.