Na 4 jaar ontwikkelen breidt Lego uit met Super Mario 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Na 4 jaar ontwikkelen breidt Lego uit met Super Mario

Nintendo fans hebben iets leuks om naar uit te kijken komend jaar. Lego en Nintendo lanceren namelijk de nieuwe Super Mario Legosets. Figuren zoals Mario en Yoshi maken deel uit van een interactief spel, zo maken de figuren geluidjes en via een led schermpje kunnen ze muntjes verzamelen. De ontwikkeling van de Legosets heeft vier jaar geduurd.

Geen bordspel

In eerste instantie lijken de Legosets op een bordspel, maar volgens de twee bedrijven gaat het niet om een bordspel of om een traditionele set maar zit het er tussenin. Spelers krijgen in een set een start en een finish waarmee ze hun eigen leven level kunnen bouwen. In dit level kunnen bekende elementen, zoals Goomba’s, vraagtekenboxen en de groenebuizen, natuurlijk niet ontbreken. Mario is een stuk groter dan normale Legopoppetjes en is voorzien van interactief scherm waarmee hij onder andere munten kan verzamelen en kan reageren op pijn.

Vier jaar ontwikkeling

De ontwikkeling van de Legosets heeft vier jaar geduurd. Het ontwerpteam van Lego heeft hun best gedaan om tijdens tijdens het ontwerpproces in lijn te blijven met de ware identiteit van Nintendo en Mario. Zo was Takishi Tezuka, medebedenker van Mario, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Legosets.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 meest verkochte producten op Bol.com in 2023

Door de samenwerking tussen Lego en Nintendo staan er in de toekomst  nog meer lego sets van Super Mario op de planning.  Maar fans kunnen waarschijnlijk ook uitkijken naar Lego sets van andere Nintendo games zoals Zelda of Star Fox.

De Lego Super Mario sets verschijnen later dit jaar, de prijs is nog niet bekend.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.