Wat is Okoumé Multiplex? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is Okoumé Multiplex?

Okoumé multiplex is een plaatsoort die vervaardigd is van Okoumé hout. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen, zoals het bekleden van de gevel of voor toepassing als deurplaat. Het voordeel van deze platen is dat ze direct af te werken zijn in de gewenste kleur, waardoor je tijd én moeite bespaart!

Welke soorten Okoumé multiplex zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar Okoumé multiplex, zul je al snel merken dat er diverse soorten platen te verkrijgen zijn. Zo is er bijvoorbeeld Okoumé garantie multiplex. Dit is een Okoumé multiplex deurplaat die voorzien is van een aluminiumplaat, ook wel bekend onder de naam Aluplex. Deze Okoumé plaat is perfect als deurplaat in buitensituaties, omdat deze niet zal kromtrekken onder invloed van vocht.

Verder zijn er gegronde en ongegronde multiplex Okoumé platen. Ook deze zijn geschikt voor diverse buitentoepassingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het bekleden van de gevel.
Hoewel Okoumé triplex in grote mate bestand is tegen vocht, is het wel aan te raden de randen van Okoumé multiplex te behandelen met een randsealer. Hiermee bescherm je de randen tegen het indringen van vocht.

Eigenschappen Okoumé Multiplex

Okoumé hout kent een grote variatie in kleur, vanwege de verschillende grondsoorten waar de bomen op groeien. De kleur van de kern van deze houtsoort varieert van licht grijs roze tot rossig bruin. Het spint, het deel dat zich tussen de kern en de bast bevindt, heeft een grijswitte kleur. Andere kenmerken zijn:

  • Het relatief lichte gewicht;
  • De fijne structuur;
  • De goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • De platen zijn watervast verlijmd.
  • De platen hebben een B/BB kwaliteit.
Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Okoumé Multiplex bestellen bij Sleiderink
Nu je veel informatie hebt over Okoumé multiplex is het tijd om te bestellen. Dit kan snel en voordelig via de website van Sleiderink. Mocht je nog advies nog hebben dan staan de productspecialisten van Sleiderink op werkdagen voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
Bestel Okoumé multiplex nu snel en voordelig op de website van Sleiderink!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.