De beste standplaatsen voor jouw groene vrienden 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste standplaatsen voor jouw groene vrienden

Planten kunnen erg kieskeurig zijn over hun favoriete plekje. De een houdt van veel zon en de ander van iets meer schaduw. Het is dus best een uitdaging om voor elke groene vriend in je kamer de perfecte plek te vinden. In deze blog helpen wij jou de plekken vinden waar je kamerplanten het beste kunnen groeien.

Wissel maar door

De beste standplaatsen voor je planten veranderen het hele jaar door aangezien deze compleet van de seizoenen afhangen. Dus wanneer je net een goed plekje hebt gevonden, kan dit misschien al niet meer het beste plekje zijn. Doordat we in Nederland vier verschillende seizoenen hebben, verandert de stand en kracht van de zon ook continue. In de winter vinden sommige planten het heerlijk om voor het raam te staan om zo genoeg daglicht te krijgen. In de zomer kan het zo zijn dat ze voor het raam misschien levend verbranden. Je blijft dus eigenlijk het hele jaar door zoeken naar de beste plek voor je groene vrienden.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Direct zonlicht

Planten zoals de Olea Europaea, ook wel beter bekend als de olijf, vinden het heerlijk om direct in het zonlicht te staan. Hun perfecte plekje is dan ook lekker dicht bij het raam. De planten die het fijn vinden om in het zonlicht te staan zijn dit ook gewend in het klimaat waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Wel vinden ze het fijn om af en toe een sproeibeurt te krijgen, zo zullen de bladeren niet uitdrogen.

Halfschaduw

Dit is de perfecte lichthoeveelheid voor de meeste planten. Deze planten genieten van een plekje in de halfschaduw. Zo krijgen ze een beetje direct zonlicht en veel indirect licht. Meestal zijn halfschaduw plekjes vaak 3 tot 5 meter van het raam of direct naast het raam. Wanneer deze halfschaduw planten in veel direct zonlicht staan, dan verbrandt de plant levend en komen er bruine plekken op de bladeren. Een no go dus voor deze groene vrienden!

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Schaduw

Om te overleven en te groeien hebben planten altijd licht nodig. Het is dus belangrijk om je plant nooit in een kamer te zetten waar helemaal geen natuurlijk daglicht komt. Er zijn wel een paar planten die het heerlijk vinden om kleine hoeveelheden licht te krijgen. Dit zijn schaduwplanten en kunnen heerlijk leven op plekken waar er geen direct zonlicht komt. De Polyscias is zo’n plant. Vaak zijn de schaduwplanten ook de planten die lekker makkelijk te verzorgen zijn. Perfect om je groene vinger skills te trainen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.