Aan deze criteria moeten de spellen voor je kind voldoen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Aan deze criteria moeten de spellen voor je kind voldoen

Kinderen en speelgoed is iets wat hand in hand gaat. Kinderen vinden het leuk om met speelgoed te spelen en zijn hiermee bovendien een tijdje zoet te houden. Het aanbod aan speelgoed is tegenwoordig echter enorm en dus is het lange niet altijd zo eenvoudig om hier het juiste speelgoed uit te vissen. Daarnaast zit er ook weer een verschil in speelgoed voor binnen en voor buiten. Zodat jouw kinderen niet veel te veel speelgoed hebben en de helft ongebruikt in de kast komt te liggen, is het belangrijk om niet te veel te kopen.

Denk goed na, welk speelgoed jouw kind echt nodig heeft, en wat alleen hebbedingetjes zijn. Bij het kopen van speelgoed is het vooral belangrijk om te kijken wat bij je kind past en dus in lijn staat met de speelontwikkeling van jouw kind. Lees hier, welk soort speelgoed je zeker in huis moet hebben.

Leerzame spelletjes

Op jonge leeftijd leren kinderen bijna dagelijks nieuwe dingen: nieuwe woordjes, nieuwe spullen of een nieuwe manier om iets aan te pakken. Ze zullen alles uitproberen, fouten maken en uiteindelijk de juiste manier leren. Om de ontwikkeling van je kind te stimuleren is het belangrijk om leerzame spelletjes aan te bieden. Hierbij kunnen verschillende vaardigheden van de kinderen op een speelse manier worden ondersteund.

Bekijk ook:
Alle online goksites van Nederland vind je op Sportgokken.eu

Het is wel belangrijk dat het meeste speelgoed vooral voor veel speelplezier zorgt en het leren ongemerkt gebeurd. Je hoeft je kind echt nog niet te leren lezen of tellen met het speelgoed, maar kunt wel de fantasie, motoriek en communicatievaardigheden stimuleren.

Fantasie en creativiteit stimuleren

Kinderen hebben een rijke fantasie en met veel speelgoed kunnen ze zich helemaal uitleven. Vaak vinden ze het leuk om situaties uit het alledaagse leven in hun spel na te bootsen. Dit eventueel met een vleugje fantasie. Speelgoed zoals Playmobil, lego, poppen en barbies zijn hiervoor uitermate geschikt. Ook een keukentje met allerlei servies, pannetjes of een boodschappenrek met een kassa zijn erg populair bij veel kinderen. Daarnaast kun je ook de creativiteit stimuleren, door bepaald speelgoed aan te bieden of je kind uit te dagen. Kan het bijvoorbeeld een huis, boom of auto van lego bouwen? Of laat ze in de zomer eens een mooie tekening van stoepkrijt op straat maken of een spannende creatie van klei. Veel activiteiten kun je ook samen met je kind doen: wiens creatie is het creatiefst?

Aan deze criteria moeten de spellen voor je kind voldoen 16

Ondersteuning van de motoriek

Ook de ontwikkeling van de motoriek kan met speelgoed worden ondersteunt. Voor jonge kinderen zijn stapelblokken, een draaibal en speelgoed met muziek en geluidjes bijvoorbeeld erg geschikt. Doordat ze fijne handelingen moeten uitvoeren zoals het indrukken van de knopjes of het stapelen van de blokken wordt hun motoriek gestimuleerd. Voor oudere kinderen is veel buitenspeelgoed bovendien erg geschikt, om de grove motoriek te ontwikkelen. Denk aan een step, werpspel of knikkers voor de fijnere motoriek.

Bekijk ook:
Casinobeveiliging, een must voor iedere bezoeker

Leuk speelgoed

Vergeet tot slot niet dat het speelgoed vooral ook leuk moet zijn. Het heet namelijk niet voor niets SPEELgoed. Zorg er daarom voor dat je dingen koopt die je kinderen leuk vinden en dat je hun wensen meeneemt. Natuurlijk moet je als ouder altijd inschatten of het ook echt bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind past. Maar door hun mening mee te nemen, weet je zekerder dat ze het ook leuk zullen vinden. Je kunt het aanbod tegenwoordig heel eenvoudig samen met je kind in een online speelgoedwinkel bekijken en het vervolgens bestellen, zodat het de volgende dag al in huis is. Zo hoef je niet urenlang met je kind in de speelgoedwinkel door te brengen, wanneer jullie hier eigenlijk even geen tijd voor hebben.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.