Wat is het verschil tussen een boxspring en een normaal bed? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is het verschil tussen een boxspring en een normaal bed?

Wanneer je een nieuw bed gaat kopen kom je gelijk weer bij de eeuwenoude vraag: een boxspring of een lattenbodem? Is een boxspring beter dan een normaal bed? En waar zit het prijsverschil precies? Is zo'n boxspring echt gezonder voor mijn lichaam? Het zijn allemaal hele goede vragen, en wij willen deze graag beantwoorden.

Verschil boxspring en lattenbodem prijs

Als je op zoek gaat naar een boxspring dan kost een goedkope boxspring al gauw een paar honderd euro. Waarom zou je dan in hemelsnaam een boxspring kopen als je al een lattenbodem bed hebt voor minder dan honderd? Eigenlijk maakt het onderaan de streep helemaal niks uit. Je koopt inderdaad een frame van een lattenbodem bed heel goedkoop, maar dan heb je nog geen lattenbodem zelf of matras. Tel die dingen bij de prijs op en je zit al gauw aan hetzelfde bedrag. Qua prijs lijk het dus alsof er een kloof is, maar dat is niet zo.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Het is geen geheim dat je met het kopen van een boxspring eigenlijk al gelijk klaar bent. Je hebt een compleet beddensysteem en hoeft niet op zoek te gaan naar het perfecte matras. Over het algemeen hebben boxsprings een hoog ligcomfort en een makkelijke instaphoogte. Daarnaast is er ook nog eens het voordeel dat ze heel netjes in elkaar gezet zijn waardoor het er allemaal best luxe uitziet. Bij sommige boxsprings krijg je de nachtkastjes ook nog eens cadeau. Wist je trouwens dat boxsprings goed ventileren en een uitstekende vochtregulatie hebben? Het is alleen wel zo dat je beter niet voor een boxspring kunt kiezen als je allergisch bent voor stof, want dat blijft beter hangen in een boxspring dan in een matras.

Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?

We hebben het er net al even vlug over gehad, maar we willen toch iets meer details bespreken. Het matras bijvoorbeeld. Bij een boxspring hoef je niet te zoeken voor een matras, maar bij een ledikant of normaal bed wel. Maar niet ieder matras is geschikt voor jouw lichaam. Het kan dan ook wel eens weken duren voordat je eindelijk een matras hebt gevonden waardoor je geen rugklachten krijgt. Maar zo'n normaal bed is dan wel weer makkelijker te onderhouden. Het schoonmaken gaat een stuk sneller en kan veel grondiger dan bij een boxspring. Maar als je graag meer ruimte in huis wilt hebben, omdat je bijvoorbeeld een klein huis hebt, kun je weer beter een boxspring kopen.
Hoe dan ook, ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat je een voorkeur voor één van de twee zult moeten hebben om eruit te komen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.