Waarom is een elektrische verwarming een goed idee? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is een elektrische verwarming een goed idee?

Heb je zonnepanelen op je dak geplaatst, of overweeg je dit? Je bent niet de enige. De hoogoplopende energieprijzen zijn je vast niet ontgaan. Door middel van zonnepanelen wek je je eigen stroom op en hoef je niet langer gebruik te maken van het net. Handig, niet waar?

Nu lijkt het erop dat het terug leveren van zonnepanelen langzaam aan het veranderen is. Wist je dat er ook andere interessante opties zijn om je huis te verwarmen, zonder hoogoplopende rekeningen? In dit blogbericht bekijken we waarom elektrische verwarming een goed idee is.

Wat zijn elektrische kachels?

Waarom is een elektrische verwarming een goed idee? 13

Elektrische verwarming: de efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor jouw comfort en interieur

Een elektrische kachel werkt volledig op elektriciteit en er zijn geen schadelijke stoffen nodig om je woning te verwarmen. Omdat Nederland bezig is met verduurzaming en nieuwe klimaatregelingen doorvoert, zijn elektrische kachels en infrarood panelen een interessante optie om te overwegen.

Hier kun je de aankomende jaren nog mee vooruit en dat maakt het een zinvolle investering voor de toekomst. Door middel van zonnepanelen wek je je eigen stroom op en dit haalt de kosten naar beneden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste voordelen van stoppen met roken

Wat zijn infrarood panelen?

Heb je vaak problemen met je spieren en gewrichten of werk je thuis? Een variatie op de elektrische kachel zijn infrarood panelen. Deze panelen zijn in staat om door middel van stralingen en golven de gehele ruimte snel en efficiënt op te warmen.

Waarom is een elektrische verwarming een goed idee? 14

Infrarood panelen zijn een revolutie in verwarming, dat warmte genereert zoals de zon – maar dan zonder UV-straling

Wat zijn de voordelen van elektrische verwarming?

Overweeg je om een elektrische verwarming aan te schaffen? Er zijn verschillende redenen waarom dit een goed idee kan zijn. Dat heeft voornamelijk met de voordelen te maken:

Geen gebruik van schadelijke stoffen

Zoals eerder gezegd, werkt een elektrische verwarming op elektriciteit. Doordat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt, zoals gas, heeft dit geen nadelige gevolgen voor het klimaat en voor de maatregelen die Nederland neemt. Dit betekent dat je de verwarming ook in de toekomst mag en kan gebruiken. Waarom zou je er nog mee wachten?

Verwarmt snel

Ben je een koukleum en duurt het wat jou betreft lang voordat je woning is opgewarmd? Dan hebben we goed nieuws voor je; elektrische kachels en infrarood panelen zijn in staat om snel op te warmen.

Lagere energiekosten

In combinatie met zonnepanelen, is elektrische verwarming een slimme investering. Je wekt immers je eigen stroom op en deze wordt direct doorgevoerd naar elektrische apparaten. Zodoende word je energierekening lager. Beschik jij nog niet over zonnepanelen? Dan kan het verstandig zijn om deze optie nogmaals te overwegen. Wist je dat er subsidies bestaan voor de plaatsing van zonnepanelen? De landelijke subsidies zijn aan banden gelegd, maar dat geldt nog niet voor de regionale. Dit kun je navragen bij je eigen gemeente.

Waarom is een elektrische verwarming een goed idee? 15

Elektrische verwarming: de moderne touch van energie-efficiënte en stijlvolle verwarming

Waar kan ik elektrische verwarming kopen?

Denk je dat een elektrische kachel of elektrische verwarming in combinatie met zonnepanelen iets voor jou zou kunnen zijn? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een goede partij waar je de kachels kunt aanschaffen. Dit kan bij Verwarmwinkel.nl. Hier kun je terecht voor verschillende kachels en infrarood panelen en bijhorende informatie.

Conclusie

Heb je zonnepanelen geplaatst? Met deze panelen wek je je eigen stroom op. Door de aankomende veranderingen kan het verstandig zijn om een elektrische verwarming aan te schaffen. Je wekt je eigen stroom op en kunt vervolgens de elektrische verwarming gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je energierekening lager wordt. Bovendien worden er geen schadelijke stoffen gebruikt.

Wil je hier meer van weten of zoek je naar een shop waar je deze verwarmingen kunt aanschaffen? Neem eens een kijkje bij Verwarmwinkel.nl en laat je verbazen door het brede aanbod en de handige informatie.

Deel dit bericht
Read later

4 Comments

 1. Avatar fotoGonnie Weustenraad Reply

  De saldering gaat drastisch verminderen en tzt zelfs helemaal vervallen. Dan moet je het grootste gedeelte verbruik toch zelf gaan betalen en dat terwijl de energiebedrijven aan de haal gaan met je teruggeleverde energie.

 2. Avatar fotoFrank Reply

  In de winter brengen panelen weinig op en dan moeten de gas- en kolencentrales aan…..

  Het doel is CO2 reductie !!

  Dit is dus een dom idee , zolang er nog geen nieuwe kerncentrales staan …

 3. Avatar fotoPeter Delahaye Reply

  Dom dom dom. De zonnepanelen produceren alleen overdag en in de zomer. Terwijl je juist in de winter wil verwarmen. En jouw zonnepanelen zij slechts berekend op het “voeden” van je huidige elektrische apparaten, wat slechts een klein deel van je energiebehoefte is. Meer dan tachtig procent van je energiebehoefte gaat in verwarmen, warm water en koken zitten wat normaal met gas wordt afgedekt. Een normale cv op gas levert maximaal 25 Kilowatt ER UUR aan energie. Als je die 25 Kw PER UUR met stroom wil stoken, dan kost je dat bij een stroomprijs van bij voorbeeld 50 cent dus 12,50 euro PER UUR. Stel je werkt thuis dan kost een strenge winterdag jou gemakkelijk 10 uur x 12,50 euro is 125 euro per dag. En per week is dat 875 euro. Ga eens zelf rekenen! Wat is je jaarlijks gasverbruik? Reken dat om naar Kwh en reken dat eens om naar (de kosfen van) electriciteit. Gas gebruiken is relatief ongeveer vier keer zo goedkoop als elektriciteit.
  Tenslotte: Electriciteit van zonnepanelen is alleen financieel interessant omdat je teruglevering vergoed krijgt. Dat geld kun je uitgeven waaraan je wil en heeft niets te maken met welke vorm van verwarmen dan ook.

 4. Avatar fotoFloris Reply

  Bijzonder matig en wollig artikel. Elektrisch verwarmen zonder warmtepomp is inefficiënt, zeker in matig geïsoleerde huizen. Het opwekken van stroom met zonnepanelen en direct gebruiken is slechts een klein deel van het jaar mogelijk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.