Vandaag besteld morgen in huis? Niet als het aan de CDA ligt! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vandaag besteld morgen in huis? Niet als het aan de CDA ligt!

Voor 23.59 besteld? Morgen in huis! Heerlijk. Je hoeft alleen je oogjes nog maar even dicht te doen en jouw pakketje staat voor de deur. Handig als je per direct iets nodig hebt of als je gewoon weinig geduld hebt.

Toch komt er een einde aan deze spoedige leveringen. Tenminste, als het aan staatssecretaris van Ark ligt van Werkgelegenheid. Ook azijnpissers CDA en Groenlinks pleiten hiervoor. “binnen één dag leveren is ongezond voor medewerkers en is een luxe voor de consument die eigenlijk overbodig is”. Dus…

Snel leveren is dus alleen een luxe voor de consument?

En wat dacht je van de leverancier? Die heeft geen baat bij een snelle levering? Als je tegenwoordig komt aankakken met een levertijd van 3-5 dagen, kun je er gif op innemen dat de consument verder gaat kijken. Daarnaast past het bij de maatschappij van nu. We gaan toch ook niet meer naar de plaatselijke bakker om een telefoontje te kunnen plegen?

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Renkema van Groenlinks denkt daar écht anders over. Het draaien van nachtdiensten zou ongezond zijn voor werkend Nederland. “want het is toch niet normaal dat iemand zijn nachtrust moet afbreken omdat jij morgen zo nodig dat ene jurkje aan wil?”.

“we willen toe naar het vandaag-besteld-is-overmorgen-in-huis principe”

Nou, we hebben nieuws. Als je denkt dat de maatschappij zo in elkaar steekt, dan heb je de afgelopen jaren vast onder een hunebed geleefd. Ik denk namelijk niet dat Henk alleen voor een jurkje zijn bed uit komt, maar dit eerder verplicht is aan zijn werkgever. Bestellingen of niet.

Henk is namelijk akkoord gegaan met het draaien van nachtdiensten op het depot, mede omdat hij overdag andere verantwoordelijkheden heeft. Als jullie de “vanavond besteld, overmorgen in huis” formule willen gaan doorvoeren, kan Henk wel eens in een benarde financiële positie terecht gaan komen. Daar wel eens over nagedacht, Groenlinks?

En hoe zit het dan met same day deliveries?

Daar krijgt het kabinet helemaal plekken van. Behalve als ze stante pede zelf een nieuwe iPhone nodig hebben natuurlijk. CDA wil dat grote webshops aangepakt worden op nachtwerk, bezorgen in één dag én same day deliveries. Lekker terug naar het stenen tijdperk dus.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.