Golddiggers herkennen: wel of geen golddiger? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Golddiggers herkennen: wel of geen golddiger?

De showbizz gonst natuurlijk van de geruchten als er een beeldschone vrouw weer beschikbaar komt. Yolanthe Cabau (34) is een interessante dame voor de society-bladen en dat gold dubbel toen haar huwelijk met voormalig topvoetballer Wesley Sneijder op de klippen liep.

Het zal duidelijk zijn dat sindsdien iedere man die zich langer in haar aanwezigheid ophield als kandidaat werd beschouwd om de plaats van Sneijder in te nemen. En in februari van dit jaar is het dan eindelijk zo ver. Yolanthe zou het erg gezellig hebben met Robert van der Wallen. Deze 53-jarige is niet direct een Bekende Nederlander, maar dat zal niet lang meer duren als hij het hart heeft veroverd van Yolanthe. Het is wel bekend dat Van der Wallen niet op een euro hoeft te letten, want hij is miljardair sinds de verkoop van zijn bedrijf Brand Loyalty. Yolanthe ontkende dat er sprake was van een relatie overigens. Toch viel al snel de term ‘golddigger’, wellicht uit jaloezie.

De eerste golddiggers

Letterlijk betekent golddigger niet anders dan goudgraver, een beroep dat onder meer in de VS en Canada nog steeds door velen wordt uitgeroepen. In 1911 werd het woord echter ook symbolisch gebruikt in een boek van Rex Beach. Algemeen bekend is het woord in de VS geworden door de film Golddiggers. Deze ging over de dansmeisjes in de revue die op basis van hun uiterlijk en jeugd op jacht waren naar een oudere man met een flink kapitaal. Marilyn Monroe liet het op een elegante en humoristische manier zien in haar film ‘How to marry a millionaire’. Mede hierdoor kreeg de term de huidige betekenis. Hoewel in de definitie vooral over vrouwelijke golddiggers wordt gesproken, zijn er inmiddels ook diverse mannen zo genoemd.

Bekijk ook:
Dit zijn de rijkste mensen ter wereld

Golddiggers herkennen: wel of geen golddiger? 15

Anna Nicole Smith, een golddigger?

In 1993 werd Anna Nicole Smith ( 26) uitgeroepen tot Playmate of the Year door het tijdschrift Playboy. Maar de mooie blondine haalde alle bladen in de VS door in datzelfde jaar te trouwen met J. Howard Marshall. De oliemagnaat en miljardair was op het moment van het huwelijk 89. De playmate vertelde later dat ze haar echtgenoot had ontmoet toen ze als striptease danseres werkzaam was. Het huwelijksgeluk duurde niet lang omdat Marshall in 1995 overleed. Meteen ontstond er een juridische strijd tussen de kinderen van Marshall uit eerdere huwelijken en Smith.

De strijd duurde erg lang en voordat er uitspraak werd gedaan kwam Anna Nicole in 2007 te overlijden aan een overdosis. Het gebeurde korte tijd nadat haar zoon was gestorven. Kwade opzet werd niet vermoed. In 2011 ging er een opera in première over het tragische leven van de vrouw die als de meest bekende golddigger wordt beschouwd. Tegen die kwalificatie kan ze zich niet meer verdedigen.

Voor € 800 aan rozen?

Robert van der Wallen zal beslist zijn best moeten doen om Yolante Cabau te veroveren. Nadat duidelijk werd dat de relatie van wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven na 13 jaar was beëindigd, werd al snel een pikant nieuwtje bekend. De stoere Rico heeft op Valentijnsdag voor € 800 rozen gestuurd aan Yolanthe. Verhoeven ontkende het niet maar zei regelmatig attenties naar mensen te sturen. Waarvan akte.

Bekijk ook:
10 bizarre wereldrecords die niemand wil verslaan

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.