Wetenschappers beweren: Vermijd deze 5 risico factoren en leef langer 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wetenschappers beweren: Vermijd deze 5 risico factoren en leef langer

Het is nooit te laat om iets te veranderen aan je levensstijl en een recent grootschalig onderzoek van Harvard bevestigd dat. Lukt het je om voor je vijftigste vijf slechte gewoontes te vermijden, dan kun je ongeveer tien jaar langer leven. Het onderzoek laat zien dat je ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, kanker en andere chronische ziekten kunnen worden voorkomen door 5 risico factoren te verbannen uit je leven.

Vrouwen leven alsnog langer dan mannen

Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Frank Hu. Hij is voorzitter van de afdeling voeding aan Harvard T.H. Chan School of Public Health en zijn team van wetenschappers heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de gezondheid van mensen. Volgens hem kwam uit het onderzoek naar voren dat met het volgen van een gezonde levensstijl mensen ruim tien jaar langer kunnen leven. Dit viel vooral op bij bij vrouwen die de 5 risico factoren volledig uit hun leven hebben verbannen, ook bij mannen maar alsnog leven vrouwen langer.

Bekijk ook:
Ben jij een pessimist of optimist?

De 5 risico factoren die je beter kunt vermijden zijn: 

  • Roken
  • Niet bewegen
  • Overgewicht
  • Teveel alcohol gebruik
  • Ongezond dieet

Onderzoek van ruim 30 jaar

Aan het onderzoek hebben de wetenschappers aan Harvard meer dan 38.000 mannen en 73.000 vrouwen onderzocht voor een periode van ruim 30 jaar.

De resultaten laten zien dat vrouwen die alle vijf risico factoren hebben vermeden op hun vijftigste jaar ruim 14 jaar langer leven dan vrouwen die deze gewoontes niet hebben vermeden. Mannen die de gezonde levensstijl ook hebben aangehouden op hun vijftigste leven ruim 12 jaar langer dan mannen die dat niet doen.

Kortom, werk aan de winkel voor sommige mensen. Welke van de 5 risico factoren moet jij echt gaan schrappen om langer te blijven leven?

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.