Houten jalozieen
Saved Read later
Deel dit bericht

Upgrade je interieur: houten jaloezieën, stijlvol en praktisch!

In geen enkele woning kan/mag raamdecoratie ontbreken. Raamdecoratie zorgt voor de gewenste privacy, uitstraling én zonlicht in je woning. De keuze voor nieuwe raamdecoratie is dan ook bepalend voor je wooncomfort. Voldoende reden om eens naar het huidige aanbod van raamdecoratie te kijken.

Binnen dit aanbod valt één productgroep direct op: de jaloezieën. Met jaloezieën heb je namelijk alle touwtjes in handen wat betreft privacy en lichtinval. Daarbij geniet je ook nog eens van een prachtige uitstraling. Dat is vooral het geval als je houten jaloezieën kiest. De jaloezieën van hout zijn voor elke woning een absolute aanwinst.

Prachtig bij elke woonstijl

Kies je voor jaloezieën van hout in je woning? Dan weet je zeker dat deze jaloezieën perfect bij de woonstijl passen. Heb je een industriële woning? Dan vormen de houten jaloezieën een prachtig contrast. Ben je voor een landelijke inrichting van je woning gegaan? Dan passen de houten jaloezieën hier maar al te goed bij.

Ongeacht wat voor woning je hebt, kun je voor houten jaloezieën kiezen. Dat heeft ook nog met onderstaande voordelen te danken.

Wat zijn de voordelen van houten jaloezieën?

Upgrade je interieur: houten jaloezieën, stijlvol en praktisch! 13

Met houten jaloezieën kun je de plank niet misslaan. Ongeacht voor welke jaloezieën je van hout kiest, geniet je van enkele zwaarwegende voordelen.

Ten eerste is de uitstraling een groot voordeel. De jaloezieën van hout brengen een prachtige uitstraling met zich mee. Volledig passend bij de rest van je woning. En volledig aansluitend op je eigen voorkeuren. Dit komt ook doordat je de houten jaloezieën in tal van varianten kunt bestellen. Kies je bijvoorbeeld voor jaloezieën op maat van hout? Dan heb je keuze wat de dikte van de jaloezieën, de houtsoort en de kleur van het hout. Bij houten jaloezieën heb je zodoende echt alle touwtjes in eigen handen.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Ten tweede bepaal je zelf de mate van privacy. Of de mate van lichtinval. Doe je de houten jaloezieën open? Dan geniet je van de nodige lichtinval in je woning. Je laat je woning hiermee groter ogen. Bovendien kunnen je hersenen meer vitamine D aanmaken, dankzij het zonlicht. Wil je in je woning juist van privacy genieten? Dan draai je de jaloezieën dicht. Niemand is dan in staat om in je woning te kijken.

Ten derde is de duurzaamheid een groot voordeel. Kies je ervoor om in de beste jaloezieën van hout te investeren? Dan geniet je hier jarenlang van. Dit is te danken aan de robuustheid van het materiaal en aan de makkelijke reiniging. Met een lichtvochtige doek neem je moeiteloos het stof van de jaloezieën af.

Ten vierde is de isolerende werking een groot voordeel. Als je de jaloezieën van hout in je woning ophangt, houden deze de warme lucht beter binnen. Dit betekent dat je kachel minder hoeft te stoken, waardoor je minder gas verbruikt. Onder aan de streep kun je met houten jaloezieën dus geld verdienen.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Ten vijfde is het een groot voordeel dat je uit heel veel jaloezieën van hout kunt kiezen. Je hebt uit meerdere varianten de keuze, uit meerdere stijlen en uit meerdere kleuren. Dit stelt je al helemaal in staat om de jaloezieën volledig af te stemmen op je interieur.

Wat zijn aandachtspunten bij houten jaloezieën?

Houten jaloezieën lijken perfect te zijn, maar zijn dat niet helemaal. Bij de houten horizontale lamellen moet je namelijk ook met 2 nadelen rekening houden:

  • Minder geschikt voor in vochtige ruimtes. Hang je houten jaloezieën in bijvoorbeeld je badkamer op? Dan moet je er rekening mee houden dat het hout door het vocht krom kan trekken. De jaloezieën van hout zijn hierdoor minder geschikt voor in de vochtige ruimtes in je woning.
  • Niet de goedkoopste optie. Kies je voor prachtige en luxe houten jaloezieën op maat? Dan moet je hier vaak de knip voor trekken. Daar is uiteraard niks mis mee, aangezien je wel van alle bovengenoemde voordelen gaat genieten. Het is echter wel iets waar je even goed rekening mee moet houden.

Met andere woorden: houten jaloezieën zijn een aanwinst voor in elke woning. De jaloezieën staan prachtig, gaan jarenlang mee én zijn volledig naar eigen wens samen te stellen. Waar wacht je nog op?

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.