Nieuw Zeeland: de leukste toeristische highlights met kinderen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuw Zeeland: de leukste toeristische highlights met kinderen

Wil je graag met je kinderen een onvergetelijke reis maken? En heb je het idee dat je kinderen probleemloos langere tijd in het vliegtuig kunnen zitten? Dan is het onwijs interessant om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Het klopt dat dit een eindje vliegen is, maar dit land heeft zo ont-zet-tend veel te bieden. Voor jou, maar ook voor je kinderen.

Je reis in Nieuw-Zeeland kun je op veel manieren invullen. Je kunt op één vaste plek blijven of je kunt door het land heen reizen. Feit is dat zowel het zuiden en het noorden als het oosten en het westen veel te bieden hebben. Maar, waar kies je dan het beste voor tijdens je vakantie in Nieuw Zeeland met kinderen? Dat hangt vooral van je vakantiewensen af. Wat we wel kunnen stellen, is dat je samen met je kinderen uit veel toeristische highlights kunt kiezen. De leukste highlights vind je hieronder!

Noordereiland & Bay of Islands

Het Noordereiland is zonder twijfel één van de mooiste delen van Nieuw Zeeland. In dit deel geniet je van prachtige natuur, heerlijk weer en ook nog leuke dorpjes/steden. Zo is het leuk om met je kinderen wandeltochten door dit gedeelte van Nieuw Zeeland te maken.

Wat ook erg leuk is, is om naar Bay of Islands te gaan. Dit is een prachtig gebied waarin je talloze fraaie eilanden, rotsformaties en prachtige stranden vindt. Het advies is om hier een auto voor te huren. Je kunt dan op je eigen gemakje dit deel van Nieuw-Zeeland ontdekken. Dit doe je op een vrij relaxte manier, mede doordat je alle touwtjes in eigen handen hebt. Willen je kinderen even uitstappen? Dan doe je dat.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Tip: op weg naar Bay of Islands kom je meerdere leuke musea tegen. Als je kinderen al wat ouder zijn, is ook dat een aanrader. Onder meer in de plaats Matakohe is een prachtig museum te vinden dat volledig gewijd is aan de Kauri bomen; dit zijn de grootste bomen van Nieuw Zeeland.

Waarom juist het Noordereiland aan te raden is? Dit heeft vooral te maken met de hogere temperaturen. Als je met je kinderen van een vakantie in Nieuw Zeeland geniet, is het af en toe lekker om even te relaxen. Dit doe je, volgens velen, beter op het Noordereiland dan op het Zuidereiland.

Coromandel

Het eiland Coromandel is één van de leukste eilanden voor kinderen. Dit is vooral te danken aan de 2 fraaie stranden die je op dit eiland treft. Deze stranden dragen de fraaie namen Hot Water Beach en Catedral Cove Beach. Beide stranden hebben voor jou én je kinderen veel te bieden.

Uiteraard moet je wel even goed naar je reisperiode kijken. Ga je in de winterperiode naar Nieuw Zeeland op vakantie? Dan is het minder aan te raden om naar deze stranden te gaan. Ga je in de warmere periode naar Nieuw Zeeland toe? Dan is het hier wel op en top vertoeven, mede doordat deze stranden fotogeniek zijn. Super leuk om op één van deze stranden mooie foto’s van je kinderen te maken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Wil je een ticket Nieuw Zeeland boeken? Dan heb je uiteraard ook met de reisperiode te maken. In de winterperiode zijn de tickets een stuk voordeliger.

Rotorua

Het plaatsje Rotorua is een aanrader voor als je met kinderen in Nieuw Zeeland bent. Dit is vooral te danken aan de berg waar vanaf je kunt rodelen. Grote kans dat je kinderen niet slechts één keer, maar vaker van de berg af willen rodelen.

Ook vind je bij dit plaatsje het natuurpark Wai-o-Tapu. Dit natuurpark is meer dan alleen een natuurpark. Het is namelijk een pretpark van de natuur, waarin je onder meer geisers, meuren en kleurrijke kraters aantreft. Voor je kinderen is het leuk om hier van alles te zien, te doen en te beleven.

Hoe oud zijn je kinderen?

Ben je van plan om een prachtige reis naar Nieuw Zeeland te boeken? Ga dan goed na hoe oud je kinderen zijn. Ga ook goed na wat zij leuk vinden. En ga goed na op welke manier jullie met elkaar de vakantie in Nieuw Zeeland door willen brengen. Dit land heeft in ieder geval ontzettend veel moois in petto.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.