Word je ZZP’er in de bouw? Deze benodigdheden heb je absoluut nodig! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Word je ZZP’er in de bouw? Deze benodigdheden heb je absoluut nodig!

In loondienst werken is leuk, maar is niet voor iedereen weggelegd. Geldt dat ook voor jou? Wil je daarom de overstap maken van loondienst het ondernemerschap? Als je als ZZP’er in de bouw wordt, kun je niet zonder bepaalde benodigdheden.

Een groot netwerk

Hoe ga je precies aan je klanten komen? Als je bijvoorbeeld schilder, hovenier of loodgieter bent, heb je baat bij een groot netwerk. Een groot netwerk helpt je om opdrachten te scoren en om je naamsbekendheid op te bouwen.

Het is daarom zaak om te netwerken, te netwerken en nog eens te netwerken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door samenwerkingen met andere ZZP’ers aan te gaan. Mogelijk kunnen jullie samen een totaalpakket aan de klant aanbieden. Daarmee scoor je niet alleen werk, maar bouw je ook een steeds groter netwerk op.

Een andere manier is om slim van social media gebruik te maken. Maak je leuke dingen mee als ZZP’er in de bouw? Mogelijk kun je dit delen via social media kanalen als LinkedIn of TikTok. Uiteraard is het van belang dat je de juiste ‘tone of voice’ aanhoudt bij deze verschillende soorten social media kanalen.

Veilige werkkleding

Als ZZP’er in de bouw loop je de nodige risico’s. Sommige risico’s zijn met verzekeringen in te dekken, maar dit geldt niet voor alle risico’s. Zo loop je het risico dat je irritaties krijgt op je knieën, als je veel werk zittend uitvoert. Gelukkig is een goede werkbroek tegenwoordig niet meer al te prijzig.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

De aanschaf van een werkbroek is dus aan te raden. Dit geldt ook voor goede werkhandschoenen, veilige werkschoenen en veilige werkoverhemden of werkshirts. Mogelijk kun je een werkbroek heren bestellen en deze vervolgens met je bedrijfsnaam laten bedrukken. Daarmee voer je direct slim marketing.

Verzekeringen

Je hebt het hierboven al even kunnen lezen: als ZZP’er in de bouw loop je veel risico’s. Om je tegen deze risico’s zoveel mogelijk in te dekken, is het afsluiten van meerdere verzekeringen belangrijk:

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je bij een klant aan het werk bent, kun je onverhoopt schade aan spullen of letselschade veroorzaken. Als dit het geval is, ben je maar al te blij met de door jou afgesloten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Rechtsbijstandverzekering. Je loopt altijd tegen een klant aan die achteraf toch niet blij met je werk is. In zo’n situatie heb je een goede rechtsbijstandverzekering nodig. Deze verzekering dekt zakelijke geschillen, zoals een ontevreden klant. Ook als er een conflict met bijvoorbeeld een leverancier ontstaat, heeft deze verzekering een grote meerwaarde.

Boekhoudprogramma & boekhoudkennis

Wat is voor jou de reden om ZZP’er in de bouw te worden? Mogelijk is deze reden in de verdiensten terug te vinden. Als ZZP’er in de bouw kun je mogelijk veel meer werken dan als je in loondienst zou blijven.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Feit is wel dat je met allerlei bijkomende zaken & taken te maken krijgt. Zo moet je je boekhouding bij gaan houden. Je hebt de mogelijkheid om dit uit te besteden, maar dat is vaak behoorlijk prijzig. Je kunt daarom beter voor een online boekhoudprogramma kiezen. Met zo’n programma hou je relatief makkelijk je complete boekhouding bij. Ook kun je hiermee offertes en facturen opmaken en versturen.

Wel heb je enige boekhoudkennis nodig. Voordat je je als ZZP’er bij de KvK inschrijft, zou je je hier even goed in moeten verdiepen. Internet is gelukkig je grootste vriend!

De juiste gereedschappen

Graag trappen we ook nog een al openstaande deur open: je hebt ook nog de juiste gereedschappen nodig. Denk hierbij aan elektrisch gereedschap, handgereedschap en een goede werkbus. Ook voor deze werkbus moet je overigens een goede verzekering afsluiten.

Maak je gebruik van specialistisch en duur gereedschap? Verzeker ook je gereedschap dan goed. Mocht dit gereedschap ooit gestolen worden, wordt de geleden schade gedekt.

Verder hangt het juiste gereedschap volledig van je beroep af. Als loodgieter heb je immers ander gereedschap nodig dan als dakdekker. Bepaal daarom goed wat voor gereedschap je nodig hebt. Maak vervolgens ook een afweging tussen huren, leasen of kopen. Mogelijk kan een bevriende ZZP’er in de bouw je van de juiste adviezen voorzien.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.