Tips voor het verven van een muur 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor het verven van een muur

Een muurtje verven lijkt misschien een simpele klus, maar hier komt toch aardig wat werk bij kijken. Wil je weten hoe je goed voorbereid aan de slag kan gaan? Dan moet je snel dit artikel lezen, want hierin delen we een paar nuttige tips waarmee het verven van een muur een stuk makkelijker wordt!

Tip 1: Kies de juiste verf

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen bij het verven van een muur is het kiezen van de juiste verf. Je moet natuurlijk de juiste kleur uitzoeken, maar daarnaast is het ook van belang dat je let op de kwaliteit van de verf en dat je keuze goed matcht met het soort muur. Als je bijvoorbeeld een ruimte hebt met muren die vaak schoongemaakt moeten worden, dan is de keuze voor Sigmapearl Clean Matt een goed idee, omdat deze muren met deze muurverf zich erg goed laten schoonmaken.

Muur verven tips

Tip 2: De juiste voorbereiding

Een muur verven wordt ook een stuk makkelijker met de juiste voorbereiding. Let op het volgende:

 • Zorg dat de muur vrij is. Er mogen geen spullen voorstaan, en je moet genoeg ruimte hebben om overal makkelijk te kunnen staan.
 • Leg kranten – of ander oud papier – neer op de vloer waar je gaat verven. Zo krijg je geen verfspetters op je vloer.
 • Plak de randen af bij de grenzen waar je niet gaat verven. Denk bijvoorbeeld aan een aangrenzende muur, stopcontacten of ramen.
 • Maak de muur voor het verven goed schoon, zodat je niet over het vuil heen verft.
 • Vul gaatjes, scheurtjes en andere oneffenheden op met muurvuller, zodat je over een glad oppervlakte kan verven voor een extra mooi resultaat.
 • Overweeg om eerst gebruik te maken van een primer. Een primer is soms nodig omdat verf op sommige oppervlaktes – zoals een gipsplaat – als een spons wordt opgezogen. Hierdoor krijg je kleurverschillen op de muur en verlies je ook meer verf dan nodig is. Met een primer als onderlaag kan je dit dus voorkomen.
 • Zorg dat je het juiste materiaal hebt om te verven. Dus naast de verf heb je onder meer ook kwasten, rollers, een verfbak en roerstokjes nodig.
 • Draag kleren waar verf op mag komen, want knoeien is eerder regel dan uitzondering in dit geval!
Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Verven

Tip 3: Goed verven

Tijdens het verven van de muur moet je hier rekening mee houden:

 • Schilder eerst met een kwast alle randen.
 • Gebruik de roller om de grote oppervlaktes te verven.
 • Probeer met de roller steeds vlakken te verven.
 • Gebruik zowel horizontale als verticale rolbewegingen voor een betere verdeling van de verf.
 • Breng niet een te dikke verflaag aan op de muur. Bij een slechte dekking kan je beter na een paar dagen een tweede laag aanbrengen.
 • Probeer een muur in één keer af te verven voor het mooiste resultaat. Een tweede dekking mag natuurlijk wel met een onderbreking.

Verf

Tip 4: Verf met natuurlijk daglicht

Je kan het beste verven wanneer er veel natuurlijk daglicht in de kamer schijnt. Met dit licht kan je alles het beste zien en zo creëer je het beste resultaat. Verven in het donker wordt dus afgeraden!

Verven van een muur

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.