Tips voor een visitekaartje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor een visitekaartje

Een goed visitekaartje is vaak een handig hebbedingetje voor ondernemers en bedrijven. Het ontwerpen van een visitekaartje is echter niet altijd even makkelijk, want je moet met allerlei zaken rekening houden. Lees snel verder als je hier meer over wilt weten, want in dit artikel delen tips voor een goed visitekaartje!

Met deze tips kan je de perfecte visitekaartjes drukken:

Tip 1: Zet de juiste informatie op het visite kaartje

Een goed visitekaartje bevat de juiste informatie, maar oogt daarnaast ook niet overvol. Dit moet je op je visitekaartje zetten:

 • Logo van het bedrijf
 • Bedrijfsnaam en eventueel ook het motto van het bedrijf
 • Je naam en achternaam
 • De functie die je beoefent bij het bedrijf
 • Het webadres van de website van het bedrijf
 • Contactgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Adres
  • Social media
  • Eventueel kan je gebruik maken van een QR code, als dat goed bij de rest van het design past

Tip 2: Kies voor een duidelijk leesbaar lettertype

Het is geen gek idee als je een beetje wilt opvallen met een visitekaartje, maar op het gebied van lettertype kan je maar beter niet al te gek doen. Het is belangrijk dat je een duidelijk leesbaar lettertype kiest, want anders is de kans groot dat je visitekaartje nooit meer wordt gebruikt.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Verder is het belangrijk dat je kiest voor één lettertype voor alle tekst, of maximaal twee verschillende lettertypes. Zo bewaar je het gevoel van eenheid op het kaartje.

Visitekaartje

Tip 3: Controleer op fouten

Deze tip lijkt vanzelfsprekend, maar het moet toch echt gezegd worden; controleer je visitekaartje op fouten, voordat je het laat drukken. Check het kaartje dus op spelfouten, maar ook of alle gegevens correct op het kaartje staan. Het is bijvoorbeeld vrij zonde als het verkeerde telefoonnummer of e-mailadres op het kaartje staat, en met een verkeerd cijfertje of nummertje is het kwaad al geschied. Check, check en dan dubbelcheck.

Tip 4: Overweeg een originele vorm

Als je een beetje origineel wilt uitpakken met je visitekaartje, dan kan je overwegen om voor een originele vorm te gaan. Met een 55mm x 85mm zit je natuurlijk altijd veilig, maar een vierkant visitekaartje kan ook erg interessant ogen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een gevouwen visitekaartje. Zo maak je net weer een andere indruk dan alle andere mensen met een doorsnee visitekaartje.

Bekijk ook:
Waarom is investeren in edelmetalen zo populair?

Visitekaartje tips

Tip 5: Kies een mooi papiersoort

Met het soort papier kan je ook een eigen stempel drukken op je visitekaartje. In plaats van standaardpapier kan je ook bijvoorbeeld kiezen voor parelmoerpapier, gekleurd papier, biologisch papier of sulfaatkarton. Er zijn talloze verschillende soorten papier beschikbaar voor visitekaartjes, dus er zijn opties genoeg!

Tip 6: Een foto

Als je een zelfstandig ondernemer bent, kan je nadenken om een foto van jezelf te plaatsen op het visitekaartje. Jij bent namelijk het gezicht van jouw onderneming en hiermee kunnen (potentiële) klanten gelijk weer zien met wie ze te maken hebben. Een foto van jezelf is echter weer minder geslaagd als je voor een groot bedrijf werkt.

Heb jij nog een goede tip voor een perfect visitekaartje? Deel die dan hieronder door een reactie achter te laten!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.