Tips voor een kleine ruimte inrichten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor een kleine ruimte inrichten

Of je nu student bent, een kleine woning in een grote stad hebt of net je eerste huisje gekocht hebt; het kan zomaar voorkomen dat je niet veel ruimte hebt in je woning. Het voordeel van een kleine woonruimte is dat het snel knus en gezellig is, een nadeel is dat het even puzzelen wordt met het inrichten. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om jouw woning wat groter te laten lijken.

Gebruik lichte kleuren

Om te beginnen is het slim om te kiezen voor lichte kleuren. Zowel voor de muren, de vloeren als de meubels geldt dat lichte kleuren ruimtelijker maakt. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt. Kies daarom voor een lichte basis en fleur je interieur op met kleurige accessoires.

Wat betreft de meubels is het belangrijk dat ze niet te groot zijn, kies daarom voor een bank die niet te veel ruimte in beslag neemt en kijk of je een uitschuifbare eettafel in je interieur past. Zo bespaar je ruimte, maar heb je toch het gemak van een grote tafel wanneer je deze nodig hebt. Kijk hier voor uitschuifbare tafels.

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Verwijderen van deuren

Indien je veel deuren in je woning hebt is het misschien een idee om deuren te verwijderen. Wil je toch graag een kamer af kunnen sluiten? Kijk dan of het mogelijk is hier een schuifdeur te zetten. Op deze manier bespaar je ruimte en kun je meer spelen met de meubels. Is het niet mogelijk om de deur te vervangen voor een schuifdeur? Je kunt dan altijd nog kijken of je een deur met een ruit erin kunt plaatsen. Zo bespaar je geen ruimte, maar oogt het geheel wel ruimtelijker.

Ruimtebesparende kasten

Ook wat betreft kasten kun je handig gebruik maken van een kleine ruimte. Er zijn winkels gespecialiseerd in kantoormeubelen waar je bijvoorbeeld hele handige kasten kunt kopen. Als je bijvoorbeeld een roldeurkast bij Officecity koopt bespaar je veel ruimte omdat je geen last hebt van deuren die naar voren open moeten klappen maar je gebruikt van een roldeur. Dat scheelt weer heel wat ruimte in de kamer die je moet gaan inrichten.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

Accessoires

Probeer een kleine ruimte niet te vol te stoppen met accessoires. Kies voor een aantal bijzondere accessoires die direct opvallen wanneer je de kamer binnen loopt. Zo blijft de kamer rustig, maar zijn er toch leuke accessoires te zien. Verder kan een kussentje op de bank of een mooi schilderij natuurlijk altijd, maar houd het rustig en blijf bij lichte kleuren, ondanks de interieurtrends die spelen.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.