Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 14
Tokyo, Japan city skyline.
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven

Vind je een huis in Amsterdam duur? Dat kan, maar er zijn nog veel meer steden ter wereld waar dit nog een stuk duurder is. In dit artikel zetten wij de duurste steden ter wereld om in te leven op een rijtje.

Hong Kong

Een van de duurste steden om in te leven is zonder twijfel Hong Kong. Je zult namelijk over ontzettend veel geld moeten beschikken om hier een woning te kopen. In Hong Kong zit het namelijk zo: hier is de prijs per vierkante meter de hoogte ter wereld. Een klein appartement zou op deze manier dus al ontzettend veel geld kosten. En ohja, mocht je denken aan een huis huren in Hong Kong, ook dat is absoluut niet goedkoop.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 15

Singapore

Singapore is ook een stad die verre van goedkoop is. Het is dan ook niet heel realistisch om een huis te kunnen kopen in deze stad, je hebt hier heel veel geld voor nodig. Niet alleen huizen zijn hier duur, ook de algemene dingen in de stad hebben een hoog prijskaartje. Denk aan boodschappen, eten in restaurants etc.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 16

Asjchabad

Misschien zou je deze stad niet zo snel in dit rijtje verwachten, maar toch hoort het er wel in thuis. De hoofdstad van Turkmenistan, Asjchabad, is een van de duurste steden ter wereld om in te leven.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 17

Tokio

Tokio wordt de afgelopen jaren steeds vaker een van de duurste steden ter wereld genoemd. Dat is geheel terecht, want de kosten om hier te leven liegen er niet om. Net als in Hong Kong is namelijk de prijs per vierkante meter in Tokio een van de hoogste ter wereld. Dat betekent dat je voor een klein huis of appartement al super veel geld betaald. Ook moet je in Tokio niet verwachten dat de rest hier wel goedkoop is. Ook voor eten, taxiritten, boodschappen en uitgaan moet je rekening houden met een hoog prijskaartje.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 18

Parijs

Tja, uiteraard kan de hoofdstad van Frankrijk niet in dit rijtje ontbreken. Het is niet goedkoop om in de stad van de liefde Parijs te gaan wonen. Je hebt hier dus een aardig budget voor nodig.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 19

Zürich

Deze grote stad in Zwitserland staat bekend om de pittoreske omgeving en culturele hoogtepunten. En dat mag wat kosten, want Zürich is een enorm dure stad. Er zijn dan ook maar weinig mensen die het zich kunnen veroorloven om naar deze stad te verhuizen. Als je in Zurich bent, kun je ook rekening houden met hoge prijzen voor kleding, boodschappen en uiteten.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 20

Genève

Naast Zürich is in Zwitserland ook Genève een hele dure stad. Een fatsoenlijk appartement dicht bij het centrum kan je wel zo’n 3000 euro per maand kosten. Ook wanneer je van plan bent uit te gaan of te gaan uiteten, kun je een dure prijs verwachten.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 21

New York

New York staat al jarenlang bekend als een dure stad. Niet gek dus dat deze stad ook in dit rijtje staat. New York is niet alleen duur om te bezoeken, maar vooral wanneer je er wilt wonen. Als je een beetje dichtbij het centrum wil zitten, mag je wel alvast gaan beginnen met sparen.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te leven 22

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.