Ga jij mee met de laatste duurzame tuintrends? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ga jij mee met de laatste duurzame tuintrends?

Een ware trend van de afgelopen jaren; het volleggen van de tuin met tegels. Een verstandige keuze met het oog op onderhoud, maar absoluut géén verstandige keuze met het oog op het milieu. Als je je hele tuin vol met tegels legt, hebben insecten namelijk geen fijne leefomgeving in je tuin. Met het oog op het ecologische systeem is dit echter wel erg wenselijk.

Gelukkig kiezen meer en meer mensen voor een duurzame tuin. Een duurzame tuin waarbij je uit tal van duurzame oplossingen kunt kiezen, zoals een groen dak. Als je bijvoorbeeld een schuur of tuinhuisje in je tuin hebt staan, leg je groene vegetatie op het dak. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee:

  • Goed voor het milieu. Insecten en andere dieren kunnen op een aangename leven in of op het groene dak. Je biedt hen een fijne leefomgeving waarin ze zich voort kunnen planten en oud kunnen worden.
  • Fraaie uitstraling. Het dak van een schuur is in veel gevallen niet al te fraai om te zien. Gelukkig kun je op dit schuur dus groene vegetatie laten leggen, waarmee je de uitstraling flink verbetert.
  • Weinig omkijken naar het onderhoud. Een bijkomend voordeel van bijvoorbeeld een sedumdak is dat je hier weinig omkijken naar hebt. Je hoeft dit dak bijvoorbeeld niet te onderhouden, aangezien de sedum lange tijd in perfecte conditie blijft.
Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Talloze ontwikkelingen

Ga jij mee met de laatste duurzame tuintrends? 17

Dat je tegenwoordig voor een groendaken kunt kiezen, is geweldig te noemen. Maar, dit is niet de enige ontwikkeling in de afgelopen jaren die aansprekend is. Er zijn meerdere ontwikkelingen in de afgelopen jaren die absoluut bijdragen aan de gewenste duurzaamheid. En aan de gewenste uitstraling.

Zo is het in de afgelopen jaren een trend om te kiezen voor een border in de tuin. Dit is een rand van stenen, waarin je vervolgens aarde kunt storten. In deze aarde zet je fraaie plantjes en bloemetjes neer, waardoor je tuin meer kleur krijgt. Dankzij de border oogt het nog fraaier; de plantjes en bloemetjes staan bijvoorbeeld op 50 centimeter hoogte in plaats van in de grond.

Daarnaast is het een trend om te kiezen voor een overkapping. Met een overkapping geniet je van tal van mogelijkheden, tal van voordelen en van veel gemak. Het is hierbij eveneens een belangrijk voordeel dat je uit meer en meer overkappingen kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een overkapping van kunststof? Dat is mogelijk. Je kunt echter ook voor een houten overkapping kiezen; in een duurzame tuin hoort dit absoluut thuis.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

Al met al kan gesteld worden dat de ontwikkelingen niet stil staan. Dit blijkt ook uit de regentonnen die je tegenwoordig in je tuin kunt zetten. Zo’n regenton vangt het regenwater op en slaat dit regenwater op. Met dit regenwater kun je vervolgens je gazon besproeien of je plantjes water geven.

Groen, groen en nog eens groen

Ga jij mee met de laatste duurzame tuintrends? 18

In een moderne tuin is het aan te raden om voor veel groen te kiezen. Een fraai gazon, fraaie plantjes, mooie hagen, een sedumdak en een regenton. Het zijn allemaal zaken die in een moderne groene tuin thuishoren.

Daarbij is het advies om goed alle ontwikkelingen in de gaten te houden. De ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op, waardoor je de trends goed in de gaten zou moeten houden.

Het kan ook geen kwaad om continu nieuwe kennis op te doen. Door continu nieuwe kennis op te doen, kun je voortdurend voor de meest fraaie tuinen zorgen. Tuinen waarin het heerlijk is om te vertoeven, tussen al het groen!

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.