Tips om je olijfbomen tegen winter te beschermen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om je olijfbomen tegen winter te beschermen

Het is misschien niet de eerste boom waar je aan denkt, maar een olijfboom kan ongelooflijk mooi in je tuin of woonkamer staan. Het kan er echt voor zorgen dat je woning of tuin net dat beetje extra uitstraling geeft, waardoor je je helemaal thuis kunt voelen. Verder is het natuurlijk ook nog eens goed voor het klimaat om extra bomen te planten, want deze kunnen koolstofdioxide uit de lucht halen, wat vervolgens klimaatverandering tegengaat. Kortom, er zijn genoeg redenen om voor een olijfboom te kiezen, maar hoe zorg je er goed voor? Een olijfboom is namelijk niet de allermakkelijkste boom om te onderhouden en zeker in de winter kan deze boom wel een beetje hulp gebruiken.

Bescherm je olijfbomen tegen de kou

In de winter zal het natuurlijk gaan afkoelen. Als dit bij een beetje blijft, is het allemaal waarschijnlijk wel te doen, maar zodra het echt koud begint te worden, wordt het tijd om in te grijpen. Als je een olijfboom woonkamer hebt, is het niet zo lastig. Zolang jouw woning op temperatuur blijft, hoef je je over je olijfboom geen zorgen te maken. Wanneerde olijfbomen echter buiten staan, kan het slim zijn om na te denken over extra bescherming tegen de kou. Als het kouder wordt dan -7 of -8 graden Celsius, is het over het algemeen slim om jouw olijfbomen in te pakken. Dit wordt dan het best gedaan met een speciale winterhoes voor olijfbomen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan met plastic hoezen, want die zijn namelijk niet luchtdoorlatend en juist de luchtdoorlatendheid is erg belangrijk.

Bekijk ook:
Je woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Dit zijn de nieuwste vloeren-trends

Wat als de temperatuur weer boven nul graden Celsius komt?

Wanneer je ervoor hebt gezorgd dat je olijfboom tegen de kou beschermd is door middel van een winterhoes, houdt het daarbij niet op. Het is namelijk slim om de temperatuur in de gaten te houden. Waar een winterhoes erg praktisch is als het zeer koud is, kan het averechts werken om deze hoezen om je olijfbomen te laten als het warmer weerwordt. In dat geval is het dan ook ten zeerste aan te raden om de winterhoes te verwijderen en de olijfboom gewoon in de buitenlucht te laten staan.

Overige tips

Dan zijn er nog wat meer tips die gelden voorolijfbomen in de winter. Het kopen van gezonde olijfboom is natuurlijk de eerste stap. Je wilt niet dat, ondanks al je goede zorgen, je toch te maken zult hebben met een zieke of dode olijfboom. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed kijkt of je olijfboom in goede staat is en gezond door het leven kan gaan. Daarnaast kun je er in de winter voor zorgen dat de wortels zo warm mogelijk blijven. Dit doe je door bijvoorbeeld stro of bladeren op de aarde te leggen. Het stro en de bladeren fungeren daardoor als een deken, waardoor de wortels minder koud worden.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Ook kan het verleidelijk zijn om je olijfbomen in de winter extra voedingssupplementen te geven, maar dit is niet aan te raden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.