Tips om de woning van je dromen te vinden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om de woning van je dromen te vinden

De huizenmarkt is in de afgelopen jaren een bijzonder fenomeen. Ten tijde van de coronapandemie was de verwachting dat de huizenprijzen zouden dalen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Binnen een mum van tijd stegen de huizen met ongekende percentages.

Tot op de dag van vandaag is de huizenmarkt oververhit. Er zijn veel mensen op zoek naar een woning, maar er komen relatief weinig huizen op de markt. Als er eenmaal een woning op de markt komt, is de vraagprijs in veel gevallen al fors. Vervolgens is het ook nog een kwestie van overbieden; je bent niet de enige kaper op de kust. Met onderstaande tips lukt het je ongetwijfeld wél snel om de woning van je dromen te vinden.

Schakel een specialist in

Ten eerste is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Je kunt hierbij denken aan Thoma Post makelaars in Amsterdam. Deze makelaar biedt gratis aankoopadvies aan en kijkt serieus met je naar alle mogelijkheden die er zijn.

Door een specialist in te schakelen, geniet je van enkele voordelen. Zo is het en voordeel dat je vroegtijdig op de hoogte wordt gebracht van een woning die te koop komt. Je kunt hiermee de meute voor zijn wat betreft een bezichtiging.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Daarnaast krijg je ook van een dergelijke specialist goed advies. Dit advies heeft betrekking op de woning zelf, op het bod dat je uit gaat brengen en ook op juridisch vlak. Al met al heb je op veel gebieden iets aan een dergelijke specialist.

Bewaar je geduld

Ten tweede is het advies om je geduld te bewaren. Je wilt ongetwijfeld zo snel mogelijk je nieuwe woning vinden, maar je bent van meerdere externe factoren afhankelijk. Zo is het maar net afwachten welke woningen er allemaal op de markt komen.

Verder heb je ook nog met je budget te maken. Door net iets langer te wachten, kun je je budget nog flink oprekken. Als jullie bijvoorbeeld een paar maanden lang nog extra kunnen sparen, kunnen jullie (veel) meer eigen geld inleggen. Dit biedt meer mogelijkheden én zorgt ervoor dat jullie kosten relatief laag uit kunnen vallen.

Kijk kritisch naar je eisen

Ten derde is het belangrijk om goed en kritisch naar de eisen te kijken. Heb je wel eens het programma ‘Kijken zonder kopen’ gekeken? In dat programma zijn al veel stellen voorbijgekomen die heel veel eisen hadden. Het huis moest groot zijn, moest mooi gelegen zijn en moest ook nog zo nieuw mogelijk zijn. Met het oog op het budget van die stelletjes waren dergelijke eisen simpelweg niet haalbaar.

Bekijk ook:
Nederlandse huishoudens kiezen vaker voor een groene tuin

Dit werd dan ook, door de makelaar van het programma, aan hen verteld. Dit is in ieder geval een prima voorbeeld dat de eisen aan moeten sluiten op het budget. Heb je bijvoorbeeld een budget van 3 ton? Dan is het niet logisch om te verwachten dat je een fraai vrijstaand huis in de Randstad kunt kopen. Je moet daarom echt kritisch zijn; een goede specialist kan op je gebied verder helpen.

Houd de markt goed in de gaten

Wat de markt in de toekomst gaat doen, weet niemand. Wat wel veel experts denken, is dat er een recessie aan zit te komen. In een recessie zou je mogen verwachten dat de huizenprijzen gaan dalen, maar dat kan niet met 100% zekerheid gesteld worden. Toch is het erg interessant om de markt goed in de gaten te houden.

Daalt de markt in het komende jaar met bijvoorbeeld 2%? Op een huis van 3 ton scheelt dit toch al 6000 euro. Dat is al voldoende reden om je geduld te bewaren!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.