Televisie abonnementen: waar moet je op letten voor de beste prijs en beleving? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Televisie abonnementen: waar moet je op letten voor de beste prijs en beleving?

Als je in het nieuwe jaar toe bent aan een ander abonnement voor televisie gaat er een flinke wereld voor je open. De meeste mensen zijn al jaren klant bij dezelfde provider en hebben geen idee waar ze op moeten letten bij het selecteren van een andere provider. Het afsluiten van een nieuw abonnement dat bij je situatie past is dus niet iets dat je eventjes doet. Een verkeerde keuze kan niet alleen tot een hoop teleurstelling leiden, ook de kosten kunnen achteraf enorm tegenvallen. Het is dus belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en rekening te houden met een aantal factoren, zodat jij de beste prijs betaald voor je aansluiting.

Is het nodig?

Wanneer je je gaat oriënteren zul je een hoop verschillende keuzemogelijkheden tegenkomen. De vraag die je jezelf telkens dient te stellen is: is het nodig? Een pakket met 300 verschillende zenders klinkt natuurlijk erg interessant, maar hoeveel van die zenders zal je in praktijk gaan gebruiken? Je kunt eerst een periode aankijken om erachter te komen of er zenders tussen zitten die je bij je huidige pakket écht mist. Vergeet daarbij niet om hetzelfde aan je huisgenoten te vragen, zodat jullie gezamenlijk een besluit kunnen maken.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Hetzelfde geldt voor de internetsnelheid. Er worden deals aangeboden van 20mbs tot zelfs 500mbs. Een snelle internetverbinding willen we natuurlijk allemaal maar je betaalt vaak tientallen euro’s meer voor de verhogingen. Ga dus na of het verschil in snelheid de kosten waard zijn. Voor de meeste mensen is 500mbs niet noodzakelijk. 50mbs voldoet in veel gevallen ook prima en daarmee bespaar je dus al een hoop op het maandbedrag. Maar als de samenstelling van je huis bestaat uit gamers die de hoogste kwaliteit willen en fanatieke 4k film streamers kun je beter kiezen voor een extra snel abonnement.

Naast de televisiezenders en internetaansluiting zijn er talloze extra’s die je, soms met extra korting, bij het abonnement kunt aanschaffen. Denk hierbij aan een Netflix abonnement of extra sportzenders zoals Fox Sports of Ziggo Sport. Als sportfanaat mag dit natuurlijk niet ontbreken bij jouw abonnement.

Vergelijken

Als je vast hebt gesteld welke aansluitingen je nodig hebt en een pakket voor ogen hebt kun je gaan vergelijken. Via deze website kun je onafhankelijk alle providers vergelijken. Daardoor weet je zeker dat je het beste pakket kiest tegen de voordeligste prijs. Let bij het vergelijken ook goed op de storingen bij verschillende providers. Je wilt natuurlijk niet dat je meerdere keren per jaar een avond lang geen televisie kunt kijken omdat er een storing is. Je kunt bijvoorbeeld aan je buren vragen wat hun ervaring is met de door hun gekozen provider.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Het verschilt per provider op welke manier de verbinding verloopt. Bij de ene provider verloopt dit uitsluitend via glasvezel, terwijl het bij de ander via de kabel, Digitenne of een satellietschotel binnenkomt. Dit is dus ook een factor om rekening mee te houden bij het selecteren van een provider om de beste prijs en beleving te krijgen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.