shutters raamdecoratie
Saved Read later
Deel dit bericht

Raamdecoratie bepaalt de sfeer in elke ruimte

Bij het creëren van sfeer in de woonkamer, slaapkamer of keuken zou je misschien niet gelijk aan raamdecoratie denken. Mensen beginnen al snel met het uitzoeken van meubelen en decoratie voor in de kamer en aan de muur. Maar wie raamdecoratie als minder belangrijk ziet begaat een fout. Raamdecoratie, zoals shutters, maken de ruimte niet alleen af, maar bepalen ook de setting. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van shutters en welke kleur je het beste kan kiezen, maar eerst gaan we in op verschil tussen shutters en jaloezieën. Er zijn namelijk een aantal verschillen tussen beiden die van belang zijn voor het maken van de juiste keuze.

Wat is het verschil tussen shutters en jaloezieën?

Shutters kan je zien als binnenluiken met lamellen die je kan verstellen. Je kan ze dus als luiken openklappen. Jaloezieën hebben ook verstelbare lamellen, maar jaloezieën hangen aan koorden. En die koorden kun je door middel van een trekkoord omhoogtrekken of naar beneden bij een luxere editie

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Een ander groot en belangrijk verschil is dat shutters voor bijna elk type raam wel te ontwerpen en te monteren zijn. Denk hierbij aan ronde ramen, schuine ramen of andere speciale vormen. Dat kan met jaloezieën een grotere uitdaging zijn

En als laatste is de bediening anders. Shutters kan je met een bedieningsstok verschuiven en jaloezieën verstel je met een trekkoord.

Wat zijn de voordelen van shutters?

Niet alleen zetten shutters de puntjes op de “i” in elke ruimte, maar ze zijn ook duurzaam. Ze zorgen voor meer waarde van de woning en ze voorkomen warmteverlies in de ruimte. Ideaal voor de gasrekening. Het schoonmaken van shutters is ook vrij eenvoudig. Je hoeft niet elke lamel apart schoon te maken. Je draait ze gewoon dicht en maakt ze dan in één keer schoon. Daar bespaar je gelijk meer tijd mee.

En shutters zijn de perfecte zonwering. Je hebt daarom niet speciaal luiken aan de buitenkant van de ramen nodig of een zonnewering. Voor meer voordelen en informatie over shutters kan je altijd contact opnemen met een shutter specialist.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Welke kleur shutters moet ik kiezen?

De juiste kleur shutters kiezen is net zo belangrijk als de juiste kleur muurverf of behang kiezen. Het laatste dat je wilt is dat de verschillende kleuren met elkaar botsen. Kies daarom voor een kleur die past bij de rest van de indeling van je huis en de ruimte. We kunnen ons voorstellen dat je in een badkamer met grijze en witte invloeden in combinatie met hout wilt gaan voor zwarte shutters. In de basis wordt er vaak voor zwart of wit gekozen, omdat die gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren. Zo blijft het interieur ook puur, maar met een beetje creativiteit zou je elke kleur kunnen kiezen die je bij de rest van de inrichting vindt passen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.