Chinezen boos om Corona-carnavalslied 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Chinezen boos om Corona-carnavalslied

Tegenwoordig moet je uitkijken wat je zegt, want voor je het weet heb je de samenleving en media over je heen. Waar je vroeger nog een grapje kon maken, is het tegenwoordig oppassen geblazen. Zelfs al is het niet je bedoeling mensen te kwetsen dan kan het nog verkeerd lopen. Kijk maar naar de hele zwarte pieten discussie, de negerzoen en nu ook de geliefde moorkop. Hoewel Bossche Bollen wel beter zijn, maar hoelang mogen we het woord “Bossche Bol” nog gebruiken, voordat de Bosschenaren zich gediscrimineerd voelen?

Update 29-2-2020: Lees hier alle live informatie over het coronavirus

Zo is het nu ook raak bij een nieuw carnavalslied met de naam “Voorkomen is beter dan Chinezen”. De makers van het lied spelen op een creatieve manier in op het Corona virus. In de tijd dat alles zo serieus is mag je het blijkbaar niet luchtig maken. De Chinese gemeenschap is dan ook woest en gekwetst. Er zijn zelfs aangiftes gedaan. Het hele doel is om tijdens carnaval gewoon lekker te hossen en te dansen op het nummer en niet om mensen te beledigen. Carnaval draait om gekkigheid en als je de cultuur van carnaval kent dan valt het allemaal wel mee. Als je een beetje gaat spitten tussen alle carnavalsnummers dan kom je een boel nummers tegen waar je wat achter kan zoeken.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Dit is ook gelijk het probleem van onze samenleving. Al die verschillende samenlevingen en culturen met eigen normen en waarden plus een media die gelijk overal bovenop duikt. Laten we elkaar gewoon allemaal in ons waarde laten, elkaars culturen accepteren en niet gelijk overal iets achter zoeken. Dan wordt het leven een stuk aangenamer.

Het lied vind je overigens onderaan het artikel.

Radio 10 ging diep door het stof

Radio 10 is diep door het stof gegaan door het broadcasten van het nummer. De zender heeft dan ook de video van al hun kanalen verwijderd en excuses aangeboden. Radio DJ Lex Gaarthuis heeft tijdens de ochtendshow ook nogmaals zijn excuses aangeboden. Daarbij heeft hij wel vermeld dat het om een carnavalsnummer gaat met een dikke vette knipoog. En heel eerlijk, dat is het toch ook?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.