Een kabelhaspel voor extra stopcontacten waar je die normaal niet hebt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een kabelhaspel voor extra stopcontacten waar je die normaal niet hebt

In huis zijn meerdere stopcontacten aanwezig zodat er altijd wel een stopcontact in de buurt zit waar je die nodig hebt. Als je stopcontacten te kort komt in je huis wordt dat meestal verholpen met een extra stekkerdoos. Maar in de tuin heb je zeker niet overal een stopcontact en een stekkerdoos geeft hier geen uitkomst vanwege zijn te korte snoer. Dan kun je beter gebruik maken van een kabelhaspel. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een verlengsnoer, maar voor het knippen van een heg of bij het grasmaaien is een kabelhaspel wel een stuk makkelijker. Je zet de haspel eenvoudig in het midden van je tuin, sluit een verlengsnoer aan het apparaat waarmee je gaat werken en je kunt de hele tuin door zonder steeds te wisselen van stopcontact. Er zijn wel enkele belangrijke zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een kabelhaspel.

Belangrijk om op te letten bij aanschaf en gebruik van een kabelhaspel

Zorg er in elk geval voor dat de kabel op de kabelhaspel dik genoeg is voor het werk waar je hem voor wilt gebruiken. Er bestaan schema’s waarmee je kunt uitrekenen hoe dik de kabelhaspel moet zijn voor de apparaten die je erop wilt aansluiten. Bij het gebruik van een te dun snoer kan brand ontstaan. Rol de kabel van een kabelhaspel ook altijd helemaal uit. Als je dit niet doet kan er kortsluiting of brand ontstaan omdat de maximale belastbaarheid bij een opgerold snoer minder is. Het is dan ook belangrijk dat een kabelhaspel voorzien is van een thermische veiligheidsschakelaar zodat de spanning onderbroken kan worden als de kabel te warm wordt. Om brand te voorkomen is het belangrijk dat je de kabel regelmatig controleert op beschadigingen.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

Wanneer gebruik je een kabelhaspel

Meestal heb je bij het klussen niet genoeg aan één stopcontact, dan is het gebruik van een kabelhaspel ideaal. Je kunt meerdere stekkers aansluiten op je kabelhaspel, maar let dan wel op het stroomverbruik. Gebruik je elektrisch gereedschap met vermogen, sluit deze dan op meerdere groepen aan, zodat de stoppen er niet uitslaan. Wanneer je de kabelhaspel ook in je tuin gebruikt is het verstandig om een haspel met klapdeksels aan te schaffen. Zo is je kabelhaspel spatwater dicht en kan er geen stof en ander vuil in de stopcontacten komen. Op nlshop.se.com vind je verschillende kabelhaspels met slimme en praktische functionaliteiten en met een opvallend stijlvol design. Deze kabelhaspels zijn uitgevoerd met led-indicatoren, ergonomische handgreep en een thermische beveiliging.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.