Kan kunstgras in de winter buiten blijven liggen? 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Kan kunstgras in de winter buiten blijven liggen?

De keuze voor kunstgras in de tuin is een logische keuze. Kunstgras is slijtvast, blijft altijd fraai groen en is geheel onderhoudsvrij. Met name als je geen groene vingers hebt, is de keuze voor kunstgras in de tuin een absolute aanrader.

Feit is echter dat je ook met een paar aandachtspunten rekening moet houden. Zo moet je gedurende de zomermaanden op warme dagen goed oppassen. Stijgt de temperatuur tot boven de 30 graden Celsius? Dan is dit van grote invloed op de temperatuur van het kunstgras. Je kunt op zo’n je huid zelfs lelijk verbranden aan het kunstgras. Pas dus heel erg op.

Een ander aandachtpunt heeft betrekking op de wintermaanden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om kunstgras in de winter te laten liggen? Of kun je hier het beste een doek of zeil overheen spannen?

Geen speciaal onderhoud of handelingen benodigd

Het is goed om het volgende te weten: kunstgras heeft in de koude wintermaanden geen speciaal onderhoud nodig. Ook hoef je voor het behoud van het kunstgras in de wintermaanden geen speciale handelingen uit te voeren.

Hoe dit komt? Dit heeft met de vorstbestendige eigenschappen van het gras te maken. Het gras is prima bestand tegen lage temperaturen én tegen andere weersomstandigheden. Regent het bijvoorbeeld dagenlang hard achter elkaar? Het kunstgras geeft geen enkele krimp.

Bekijk ook:
Snij in de gasrekening met infrarood verwarming

Wat te doen met sneeuw?

Zo heel af en toe hebben we in ons land nog met sneeuw te maken. Op de dagen dat het sneeuwt, heb je geen extra omkijken naar het kunstgras in je tuin. Zo is het niet nodig om het kunstgras sneeuwvrij te maken.

Op het moment dat de dooi in begint te treden, smelt de sneeuw van het kunstgras af. Zolang de drainage onder het kunstgras in orde is, levert dit ook geen problemen op. Het water wordt netjes afgevoerd en je kunstgras blijft in een top conditie.

Verschillende soorten kunstgras

Wil je kunstgras kopen? Met het oog op de wintermaanden is het belangrijk om kritisch naar de verschillende soorten kunstgras te kijken:

  • Polypropyleen. Oudere soorten kunstgras worden van polypropyleen gemaakt. Dit materiaal is op zich prima, maar is een stuk kwetsbaarder bij vorst. Als je al jarenlang een kunstgrasmat in je tuin hebt liggen, kan deze kunstgrasmat dus mogelijk iets minder goed tegen vorst.
  • Polyethyleen vezel. Kies je in je tuin voor een kunstgrasmat van polyethyleen vezel? Dan ga je voor het beste van het beste op het gebied van vorstbestendigheid. Deze vezels zijn bijzonder goed tegen vorst bestemd, waardoor je je nergens druk om hoeft te maken.
Bekijk ook:
Adele woont in het oude optrekje van een wel heel bekende acteur

Let wel op: de kans bestaat dat de vezels van het kunstgras afbreken, nadat ze bevroren zijn. Op het moment dat je kunstgrasmat bevroren is, kun je het beste niet op de grasmat lopen. En als je het niet helemaal vertrouwt, kun je met een plastic schep de sneeuw van het kunstgras scheppen.

Is het ook mogelijk om kunstgras in de winter te laten leggen?

De beste periode om een tuin opnieuw aan te laten leggen, is uiteraard niet de winter. Zit je echter wel – om welke reden dan ook – aan deze periode vast? Dan kun je met een gerust hart kunstgras in de winter laten leggen. Eén van de voordelen van dit neppe gras is dat je het gehele jaar door kunt laten leggen.

Het is wel goed om rekening te houden met de harde grond. Des te harder de grond is, des te lastiger het kan zijn om de kunstgrasmat perfect te leggen. Met name voor in de wintermaanden is het daarom aan te raden om de kunstgras door een specialist te laten leggen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

712

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.