PVC vloer
Saved Read later
Deel dit bericht

Een overzicht van pvc vloeren; wat is de beste pvc vloer?

Met een pvc vloer geniet je in je woning van veel voordelen. De vloer heeft bijvoorbeeld een fraaie uitstraling, is makkelijk te leggen en is bijzonder duurzaam. Door deze voordelen geniet je jarenlang op een voordelige manier van een prachtige vloer.

Maar, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat je hier daadwerkelijk van kunt genieten, moet je een geschikte pvc vloer uitkiezen. Kijkende naar het huidige aanbod is dat een behoorlijke uitdaging. Je kunt immers uit veel soorten pvc vloeren kiezen.

Click pvc

Een Click pvc vloer is grotendeels te vergelijken met laminaat. Net zoals bij laminaat moet je deze vloer namelijk aan elkaar vastklikken. De vloer wordt in meerdere stroken geleverd, waarna je deze stroken alleen maar aan elkaar vast hoeft te maken. Voor de ondervloer wordt vaak voor folie gekozen, terwijl het ook nog mogelijk is om een click pvc vloer over een bestaande vloer heen te leggen.

Dryback pvc

Een dryback pvc vloer wordt verlijmd op een geëgaliseerde ondergrond. Voordat je deze pvc vloer kunt leggen, moet de ondergrond dus volledig geëgaliseerd worden. Het klopt dat dit extra werk en een extra investering met zich mee brengt.

Dat is echter wel alle moeite waard. Zo is het een groot voordeel dat de pvc vloer volledig vast komt te liggen. Dit komt onder meer de levensduur van de vloer ten goede. Daarnaast is het zo dat er geen oneffenheden door de pvc vloer heen te zien zijn. De reden daarvoor is simpel: de grond waar de pvc vloer op ligt, is volledig geëgaliseerd.

Bekijk ook:
Adele woont in het oude optrekje van een wel heel bekende acteur

Pvc tegels

Wist je al dat een pvc vloer niet altijd uit stroken hoeft te bestaan? Je kunt namelijk ook voor een zogeheten pvc tegel kiezen. Deze tegel is qua structuur hetzelfde als een pvc strook, maar heeft een compleet andere uitstraling. Zo is het mogelijk om een pvc tegel in de stijl van natuursteen, keramiek of beton in je woning te leggen. Je geniet hiermee van de gangbare voordelen van een pvc vloer én van een toffe uitstraling.

Magnetische pvc vloer

Deze soort pvc vloer is vrij nieuw en daardoor nog niet super bekend. Deze vloer beschikt over magneten aan de onderzijde, waardoor er geen lijm meer gebruikt hoeft te worden. Ook hoeft de ondergrond niet meer geëgaliseerd te worden.

Daarbij is het wel goed om te weten dat dit niet de ideale pvc vloer voor in een woning is. Zo is deze soort pvc vloer minder slijtvast en duurzaam. Ben je echter voor een tijdelijk project op zoek naar een pvc vloer? Dan is een magnetische pvc vloer één van de beste opties die je hebt.

Bekijk ook:
Dit zijn de behang trends van 2023

Veel vormen en motieven

Je hebt het mogelijk al gezien, maar pvc vloeren worden in veel vormen aangeboden. Zo kun je voor de eerdergenoemde stroken en tegels kiezen. Daar blijft het echter niet bij. Je kunt namelijk ook voor een visgraat pvc vloer kiezen. Dat is toch wel dé trend van de afgelopen jaren, mede door programma’s als VT Wonen.

Een andere optie is een pvc vloer in een Hongaarse punt. Dit is een uniek patroon dat in de meeste interieurs prachtig staat. Maar, het is wel een soort vorm/motief dat maar net naar je wens moet zijn.

Al met al heb je bij een pvc vloer heel veel keuze. Je kunt uit veel soorten pvc kiezen, uit meerdere vormen/motieven én uit meerdere kleuren. Het advies is om de kleur van de pvc vloer vooral goed op de rest van je interieur af te stemmen. Dit moet idealiter een fraai kleurengeheel gaan vormen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

871

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.