Dé interieurtrends van 2023 10
Saved Read later
Deel dit bericht

Dé interieurtrends van 2023

Het jaar 2022 is voorbijgevlogen. Als je een paar met je ogen knippert, lijkt er alweer een maand afgerond te zijn. We zitten nu alweer in het laatste kwartaal, waardoor de focus alweer op het volgende jaar wordt gelegd.

Wil je zelf in 2023 je woning volledig aanpassen? Wil je bijvoorbeeld voor een hele andere indeling gaan? Of wil je gewoon voor andere meubelen, een nieuw kleurtje op de muren of een andere keuken gaan? 2023 is hét jaar om je woning weer helemaal naar wens te maken.

Een verbouwing is om meerdere redenen aan te raden. De belangrijkste reden is hierboven al genoemd: je kunt je woning weer helemaal naar wens maken. Je geniet hiermee weer volledig van je woning, van het wooncomfort en van het woonplezier. Een andere reden is te vinden in de waardestijging. Door je woning te verbouwen, stijgt de waarde van je woning (aanzienlijk). Zeker als je mogelijk op termijn wilt verhuizen, is dit een prima reden om je woning in 2023 te verbouwen.

Wil je je woning opnieuw inrichten? Doe dan veel inspiratie op. Op een woonblog doe je in ieder geval veel inspiratie op. Maar, wat zijn nou de interieurtrends van 2023? De belangrijkste trends worden hieronder in het kort besproken.

Bekijk ook:
Je profiteert van deze voordelen als je graszoden in de tuin aanlegt

De kleur beige

In 2023 is het een ware trend om voor de kleur beige te kiezen. Deze kleur komt veelvuldig in moderne interieurs naar voren en brengt meerdere voordelen met zich mee.

Eén van de voordelen van beige is dat je deze kleur prima kunt combineren. Zo steekt beige prachtig af tegen een felle kleur. Maar, ook tegen een donkere kleur steekt de kleur beige prachtig af. Dit stelt je dus in staat om beige op de gewenste manier in je interieur te verwerken.

Bijkomend voordeel is dat beige een bepaalde rust met zich mee brengt. Een rust waar veel mensen naar hunkeren. De maatschappij is immers al hectisch genoeg en ook op je werk heb je het waarschijnlijk erg druk. Als je in je woning met beige elementen thuiskomt, voel je direct een heerlijke rust.

Duurzaamheid

Ook in 2023 is duurzaamheid weer een belangrijk thema. Dit merk je in de gehele maatschappij en is duidelijk terug te zien in de interieurtrends. Zo is het aan te raden om uitsluitend voor duurzame meubelen en accessoires te kiezen.

Daarbij kan het ook interessant zijn om naar tweedehands design meubels te kijken. Deze meubels hebben een prachtige en authentieke uitstraling en kosten niet de hoofdprijs. Bovendien recycle je op deze manier meubels, waardoor je duurzaam bezig bent.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Minimalistisch

Minimalistisch leven is een leefstijl die in de afgelopen jaren aardig populair is geworden. Deze leefstijl kun je in 2023 ook prima in je woning doortrekken. Door voor een minimalistisch interieur te kiezen, ga je voor eenvoud en strakheid.

Een minimalistisch interieur kenmerkt zich door eenvoud. Door deze eenvoud ervaar je minder stress, heb je met minder prikkels te maken en heb je naar minder zaken in je woning omkijken.

Wil je een thuiskantoor in je woning creëren? Dan is een minimalistisch interieur al helemaal aan te raden. Minimalisme komt onder meer je productiviteit en creativiteit ten goede.

Aardse tinten

In 2023 is het dus een trend om voor de kleur beige te kiezen. Dat is echter niet de enige kleurentrend. Net zoals in 2022 zijn ook de aardse tinten volledig in de mode.

Aardse tinten hebben de nodige overeenkomsten met beige. Zo zijn de aardse tinten ook prima te combineren en stralen deze veel rust uit. Doordat je uit meerdere aardse tinten kunt kiezen, kun je met je interieur in ieder geval nog meer kanten op.

670

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.