Hoe creëer je je eigen design interieur? 10
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe creëer je je eigen design interieur?

Het inrichten van een woning is als het zoeken van de weg: je kunt alle kanten op. Bij het inrichten van je woning heb je bijvoorbeeld de keuze uit allerlei interieurstijlen. Lange tijd zijn de landelijke- en moderne stijl in de ‘mode’ geweest, maar daar lijkt langzaamaan verandering in te komen. Meer en meer huishoudens kiezen namelijk voor een design interieur.

Een design interieur kenmerkt zich onder meer door design items. Dit zijn bijvoorbeeld meubelen of accessoires met een fraaie en luxe uitstraling. Meubelen en accessoires die netjes afgewerkt zijn en die allemaal over mooie lijnen beschikken.

In een design interieur kom je ook specifieke materialen tegen. Zo wordt voor de vloer veelal voor beton gekozen, terwijl meubelen veelal van leer vervaardigd zijn. Maar, ook moderne materialen komen in een design interieur veelvuldig naar voren. Hierbij kun je onder meer aan carbon fiber denken.

Spreekt zo’n design interieur je helemaal aan? Met onderstaande tips ben je in staat om je eigen design woning te creëren.

Tip 1: zet je wensen goed op een rijtje

Voordat je je eerste ontwerp gaat maken, moet je je wensen op een rijtje zetten. Denk goed na over de gewenste uitstraling van je interieur. Denk goed na over de gewenste functie van je woning. En denk goed na over de gewenste kleuren in/van je interieur. Door op voorhand goed over je wensen na te denken, maak je de vervolgstappen een stuk simpeler voor je.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Tip 2: durf kleur in je interieur te verwerken

Een design woonstijl kenmerkt zich veelal door een witte basis. Als je de gehele woning in het wit uit zou voeren, zou de woning uiteraard veel te steriel en/of te saai worden. Durf daarom kleur in je interieur te verwerken.

Dit kun je op meerdere manieren doen. Ten eerste kun je muren in een andere kleur verven of een patroon op de muren aanbrengen. Met een blauwwit patroon creëer je bijvoorbeeld al een hele andere uitstraling.

Daarnaast kun je met je meubelen en woonaccessoires veel kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een bruine leren bank. De kleur bruin brengt luxe en een bepaalde chique uitstraling met zich mee, terwijl leer een typisch materiaal is voor in een design woonkamer.

Tip 3: kijk naar tweedehands design items

Het creëren van een design interieur hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Als je bijvoorbeeld tweedehands design items koopt, kun je oprecht veel geld besparen. Waar en hoe je deze items vindt? Deze vind je bij whoppah.com. Dit is een design marktplaats waarop de gaafste tweedehands design items te vinden zijn.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Deze items zijn stuk voor stuk in een top conditie. Dit zie je echter niet aan het prijskaartje af; deze tweedehands items zijn een stuk goedkoper dan de items die je nieuw in de winkel kunt kopen. En heb je bij deze marktplaats de gewenste items gevonden? Je kunt deze ook nog thuis laten bezorgen. Hiermee maak je het creëren van je eigen design interieur des te makkelijker.

Tip 4: ben creatief

Het leuke van een design interieur is dat je met niet al te strakke richtlijnen te maken hebt. Je kunt zelf net iets buiten de lijntjes tekenen, waarvoor je uiteraard wel enige creativiteit nodig hebt. Eén van de beste tips die gegeven kan worden, is om creatief te zijn.

Door creatief te zijn, maak je je design interieur helemaal naar eigen wens. En je creëert daarmee ook een uniek interieur. Dit is géén dertien-in-een-dozijn interieur, maar is een interieur dat bij jou hoort. Grote kans dat dit design interieur voor jou als perfectie aan gaat voelen!

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.