Dit zijn de woontips van 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de woontips van 2022

Elk jaar zijn er weer woontrends, en dat is voor 2022 niet anders. De nieuwste trends zijn te volgen in woonwinkels en woon magazines, maar ook op social media platforms zoals Instagram, Pinterest of Tumblr. Wanneer je bezig bent om een ruimte of woning te renoveren, is het belangrijk dat je je eigen smaak aanbrengt. Desondanks kan het ook geen kwaad om te kijken naar de trends die momenteel leven in woonland, want zo kom je nog eens op nieuwe inspiratie! In deze blog kun je lezen over alle woontips op het gebied van kozijnen, kleuren, vormen en stijlen. Lees dus snel verder voor meer info!

Kies voor zachte vormen

In 2022 is één van de belangrijkste trends op het gebied van vormen rond. Voorheen zag je vooral veel hoekige en vierkante meubels, maar ze mogen nu plaatsmaken voor zachtere en rondere varianten. Denk aan ronde tafels, maar ook kussens en behang. De komende jaren zul je steeds vaker behang met een ronde print gaan tegenkomen, zoals bloemetjes of cirkeltjes.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Dit zijn de woontips van 2022 18

Beige is het nieuwe wit

Kleuren kunnen een ruimte maken of breken, en het maakt daarbij niet uit of het gaat om kunststof kozijnen enkele ramen, behang of een meubelstuk. In 2021 zag je vooral natuurlijke tinten en deze trend zet ook dit jaar door. Door de pandemie brengt men namelijk meer tijd thuis door met thuiswerken en vindt men het belangrijk om zich thuis comfortabel te voelen. Dat kan door de juiste sfeer aan te brengen, en hoe kun je dat nu beter doen met natuurlijke kleuren? In 2022 zul je vooral beige veel gaan tegenkomen. Beige is namelijk rustgevend en relaxed, maar geeft je woning wel een warmere sfeer dan wanneer je bijvoorbeeld witte muren hebt.

Dit zijn de woontips van 2022 19

Back to basic

Behalve zachte vormen en beige is ook de minimalistische stijl hot. Tijdens de pandemie kwamen veel mensen erachter dat ze ontzettend veel nutteloze spullen in huis hadden, waar ze vanaf wilden. Op deze manier is het minimalisme geboren. Minimalisme doet het nog steeds goed in 2022. Het staat namelijk voor zo min mogelijk decoratie en meubilair. Het zorgt voor een opgeruimde en koele sfeer in huis.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

Dit zijn de woontips van 2022 20

Natuurlijk effect

Verder kun je in 2022 veel natuurlijke invloeden tegenkomen. Dit zijn meubels of items gemaakt van natuurlijk materiaal. Het kunnen ook printjes zijn die geïnspireerd zijn vanuit de natuur. Voorbeelden van een natuurlijke stijl zijn marmer en hout. Ook kunnen planten ervoor zorgen dat je een natuurlijke sfeer in je huis krijgt.

Dit zijn de woontips van 2022 21

Combineer ruimtes met elkaar

De voorheen genoemde trends waren makkelijk te realiseren, maar de volgende trend, het combineren van ruimtes, is waarschijnlijk iets lastiger voor de meeste mensen. Vaak zie je gecombineerde ruimtes terug in de huidige bouwstijl, waarbij de keuken en de woonkamer zich in dezelfde ruimte bevinden. Het is hierbij wel mogelijk om privacy te creëren, dit doe je door bijvoorbeeld een apart hoekje te maken zodat iemand zich even alleen kan terugtrekken. De trend voor dit jaar is echter om ruimtes meer open te breken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor schuifdeuren met glas.

Dit zijn de woontips van 2022 22

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.