coronadoden
Saved Read later
Deel dit bericht

CBS maakt aantal coronadoden van 2021 bekend

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de cijfers van het aantal aan corona-gerelateerde doden bekendgemaakt. In het rapport is te lezen welke leeftijdsgroep het hardst werd getroffen, en werd het aantal vergeleken met het aantal coronadoden in de voorgaande jaren. De pandemie begon in 2020.

Coronadoden van 2021 bekend

Volgens het CBS zijn er vorig jaar 19.379 mensen overleden aan COVID-19. Volgens het onderzoeksbureau komt dat overeen met 11% van alle sterfgevallen in ons land. De cijfers zijn gebaseerd op verklaringen van artsen die doodsoorzaken hebben onderzocht. Maar liefst 61% van de overledenen waren ouder dan 80 jaar. In de leeftijdscategorie 65 tot 80 jaar zijn er 6.200 mensen gestorven.

Ongeveer 7% van alle coronadoden was jonger dan 65 jaar. Het was al langer bekend dat ouderen met een zwakkere gezondheid een grotere kans had om te bezwijken aan het virus. De helft van de doden waren al chronisch ziek. De meeste van hen waren kwetsbare ouderen en bewoners van verzorgingstehuizen.

Totaal aantal coronadoden

Sinds het uitbreken van corona in ons land zijn er in totaal 39.552 mensen bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Het virus is nog steeds aanwezig, maar door het vaccinatieprogramma vallen er steeds minder doden die corona gerelateerd zijn. Het kabinet heeft de versoepelingen hierom doorgezet. Mensen kunnen wel nog steeds een booster-vaccin aanvragen als ze daar behoefte aan hebben.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Een vaccin dat het virus compleet moet bestrijden is er nog niet, maar wetenschappers werken nog steeds hard aan het bestrijden van het virus. Ondanks het feit dat er nog steeds sterfgevallen worden gemeld die aan corona gerelateerd zijn, is het kabinet niet van plan om extra maatregelen in te zetten. De overheid raad wel de basisadviezen aan, zoals handen wassen, niezen in je elleboog en testen bij klachten.

Coronaregels afgeschaft.

De laatste regels zijn per 23 maart afgeschaft. Men hoeft geen mondkapje in het openbaar vervoer meer op en gevaccineerden die naar Nederland komen hoeven ook geen PCR test meer te doen. Ongevaccineerden nog wel, maar dat heeft te maken met Europese regels. Een mondkapje in het vliegtuig dragen is bijvoorbeeld nog wel verplicht.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.