Zo creëer je een natuurlijke interieurstijl in huis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo creëer je een natuurlijke interieurstijl in huis

Wil je een natuurlijke interieurstijl creëren in huis, maar weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Lees dan snel dit artikel, want hierin delen we acht tips waarmee je dit voor elkaar kan krijgen!

1. Veel planten

Een natuurlijke look in huis creëren kan je op allerlei verschillende manieren voor elkaar krijgen, maar een van de simpelste trucjes om dit voor elkaar te krijgen is door binnen meer planten neer te zetten. Planten associëren we automatisch met de natuur, dus door deze toe te voegen aan je interieur krijg je al razendsnel een natuurlijke vibe binnen in huis. Planten in huis geven daarnaast ook meerdere voordelen. Zo hebben planten een luchtzuiverende werking en schijnen ze ook een positief effect te hebben op je gemoedstoestand.

Planten

2. Houten vloer

Een interieur met veel materialen uit de natuur heeft ook al gauw een natuurlijke uitstraling. Natuurlijke materialen kan je op verschillende manieren gebruiken in je interieur, maar bij de vloer boek je waarschijnlijk het meeste resultaat. Met een keuze voor een houten vloer krijg je ongetwijfeld die gewenste natuurlijke uitstraling in huis.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Houten vloer

3. Sfeervolle lampen

Sfeervolle lampen dragen ook bij aan de uitstraling van de kamer, dus het is belangrijk dat je lampen in huis neemt die een prettig licht geven. Een te fel licht geeft vaak een kille vibe en dat kan je maar beter vermijden. Kies voor een lamp met warme lichtstralen en je zal zien dat het interieur er veel natuurlijker bij ligt. Daarnaast kan je de sfeer extra bepalen met het soort lamp dat je in huis neemt. Zo krijg je bijvoorbeeld met rotan lampen binnen een echte groene atmosfeer.

Zo creëer je een natuurlijke interieurstijl in huis 13

4. Veel daglicht

Een huis dat overdag veel daglicht binnenkrijgt zal altijd een natuurlijkere uitstraling hebben dan een ruimte die het moet hebben van lampen. Zorg er dus voor dat de ramen overdag niet worden geblokkeerd door gordijnen of iets dergelijks. Wil je echt een slag slaan, dan kan je tijdens een verbouwing een extra (dak)raam of dakkapel aanbrengen. Al is dat natuurlijk een prijzige aanpassing.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Ramen

5. Lichte kleuren en een groene tint

Een natuurlijk interieur bestaat vaak uit lichte kleuren, dus houd hier bijvoorbeeld rekening mee als je de muren gaat schilderen. Alle muren hoeven niet wit te zijn, maar als je dan een kleurtje wilt aanbrengen kan je misschien voor één muur kiezen. Daarnaast doet een groene tint ook wonderen voor een natuurlijke look, dus probeer hier eens mee te experimenteren.

Lichte kleuren

6. Houten meubels

Eerder stelden we al dat een houten vloer vaak goed is voor een natuurlijke interieurstijl, maar ook houten meubels kunnen hierbij een flinke aanwinst zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan houten tafeltjes, houten stoelen en houten accessoires.

Houten meubels

7. Natuurlijke accessoires

Met een keuze voor natuurlijke accessoires zie je het effect ook al gauw terug in de uitstraling van een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een rieten mand, een juten vloerkleed, een linnen dekentje, een houten kandelaar of kistje, een rotan lamp – zoals we eerder al noemden – of een stenen beeldje.

Natuurlijke accessoires

8. Bloemen

Een natuurlijk interieur kan eigenlijk ook niet zonder bloemen. Neem dus om de tijd een leuk bosje bloemen in huis en dan ziet het er binnen altijd weer een stukje gezelliger uit!

Bloemen

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.