De trends in verlichting in 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De trends in verlichting in 2022

De juiste verlichting is ontzettend belangrijk voor een ruimte. Toch wordt er niet zo vaak over verlichting gesproken dan over het decor of andere elementen van een ruimte, in sommige gevallen wordt de verlichting zelfs helemaal verwaarloosd. In 2022 zien de trends binnen de verlichting er geweldig uit en er is voor elk wat wils.

Grote plafondlampen

Doormiddel van de juiste verlichting kun je een ruimte weer als nieuw laten voelen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een extra grote kroonluchter toe te voegen. Een aandacht trekker zoals een grote kroonluchter is een betaalbare opfrissing van een kamer of hal.

Door een prachtige plafondlamp in een ruimte te plaatsen, zal de verlichting een startpunt worden voor design, in plaats van het eindpunt. Wees ook niet bang om gewaagde keuzes te maken als het aankomt op plafondverlichting grotere ruimtes kunnen meer gedurfde stukken bevatten. In kleinere ruimtes kunnen er kleinere onconventionele lampen geplaatst worden.

De trends in verlichting in 2022 16

Interior of the living room. 3D illustration.

Biodynamische verlichting

Een andere mooie en ook nog eens gezonder verlichtingskeuze is biodynamische verlichting. Veel mensen die gebruik maken van ledverlichting stappen hiernaar over. Het is namelijk nog beter voor het milieu en de energierekening.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Biodynamische verlichting maakt gebruik van de biologische effecten van daglicht in een kunstmatige verlichtingsomgeving. Gedurende de dag zal de kleur en intensiteit van het licht veranderen. In de ochtend zal het licht helder en witter zijn en in de avond warmer en minder intensief. Dit heeft voordelen voor de gezondheid, het ondersteund namelijk het biologische ritme van ons mensen, waardoor wij beter slapen en productiever zijn door de dag heen.

De trends in verlichting in 2022 17

Doe-het-zelf accentverlichting

Een andere trend die je dit jaar erg veel zal tegenkomen is een grote focus op accentverlichting. Accentverlichting kan toegepast worden als sfeer- en taak verlichting, maar wordt over het algemeen gedefinieerd als een soort verlichting dat is ontworpen om een kenmerk van de ruimte te benadrukken.

Accentverlichting kan op tal van manieren worden toegepast, denk aan het verlichten van kunst aan de muur, bepaalde planken langs de muur of aan de trap.

Deze verlichting kan ook prachtig uitkomen aan e buitenkant van de woning, het kan het dak verlichten of de muren zodat ook ’s avonds die prachtige architectuur te bewonderen is.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

De trends in verlichting in 2022 18

Wandlampen

We hebben het gehad over grote plafondlampen, biodynamische verlichting en doe-het-zelf accent verlichting, maar hoe zit het met stijlvolle wandlampen? Deze lampen zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen, omdat veel mensen een snelle lichtoplossing zoeken.

Bij een simpele wandlamp hoef je niet te veel te doen of kabels weg te werken, je hoeft het slechts op te hangen op de gewenste plaats en in te steken. Dit is een groot voordeel, waardoor deze lampen keuze zo populair is en blijft.

Wandlampen worden veel in slaapkamers gebruikt, omdat nachtkastjes de kabels mooi kunnen verdoezelen. Helaas is een nadeel van dit soort lampen dat ze niet bedienbaar zijn met schakelaars zoals hoofdlampen, maar dit is gemakkelijk op te lossen met slimme stekkers. Deze lampen komen tegenwoordig in allerlei verschillende vormen, materialen, kleuren en maten dus voor iedereen zit er wel een geschikte wandlamp bij!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.