Wat mag er niet ontbreken in mijn slaapkamer? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat mag er niet ontbreken in mijn slaapkamer?

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust kan komen na een lange dag werken. Een lange nachtrust is iets wat iedereen nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat je slaapkamer er goed uitziet en zo is ingericht om je de nachtrust te geven die je verdient. Om je een beetje op gang te helpen zal er in dit artikel tips worden gegeven wat er niet mag ontbreken in jouw slaapkamer.

Het gebruik maken van een hor

In de zomer is het lekker om even het raam open te zetten om wat frisse lucht in je slaapkamer te krijgen. Niets is zo vervelend als er opeens allemaal muggen in je kamer komen. Daarom mag een hor niet ontbreken in je slaapkamer. Op deze manier kun je ongestoord genieten van frisse lucht zonder de vervelende muggen. Nog een voordeel van een hor is dat het effectief werkt tegen hooikoorts. Een hor van kwaliteit filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor je hier minder last van krijgt. Ideaal dus als je vaak last hebt van hooikoorts of last van muggen hebt.

Een gepersonaliseerde slaapkamer

Een slaapkamer is natuurlijk een plek waar je helemaal tot jezelf wil komen. Naast de praktische zaken zoals een hor moet het ook voelen als een plek waar je tot rust kan komen. Koop bijvoorbeeld een poster van je favoriete artiest of voetballer en plak die op de muur. Je kunt ook foto’s van jezelf met vrienden en familie aan de muur hangen om het ook echt te laten voelen als je eigen plekje. Het is niet zo fijn om een slaapkamer te slapen waar alleen een bed staat en witte muren. Werk een beetje aan het interieur door bijvoorbeeld een houten shutter of wat lampjes in de slaapkamer koopt zodat jij je erin helemaal fijn voelt?

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Houten shutters om zonlicht buiten te houden

In de zomer wordt het al vroeg licht. Het liefst wil je als de zon op komt nog even doorslapen. Het is alleen vervelend als er veel zonnestralen in je kamer terecht komen waardoor dit niet gaat. Je kunt natuurlijk voor gordijnen kiezen, maar je wil ook niet dat heel je kamer verduisterd is en je geen idee hebt hoe laat het is als je opstaat. Met houten shutters kun je de juiste hoeveelheid zonlicht in je kamer laten komen. Op deze manier schrik je niet gelijk wakker met een hele lichte kamer, maar wordt het rustig steeds iets lichter waardoor je op een meer natuurlijke manier wakker wordt.

Een lekker bed

Uiteindelijk is het belangrijkste aan een slaapkamer een lekker bed. Je kunt alles goed hebben aan je kamer, maar als je bed niet lekker ligt kom je alsnog niet erg ver. Hierbij moet je wel vooraf een aantal vragen aan jezelf stellen. Bijvoorbeeld kies je voor een éénpersoonsbed of voor een tweepersoonsbed? Verder moet je rekening houden met de lengte en de breedte van de kamer zodat het bed niet te veel ruimte inneemt. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het bed lekker ligt en jij optimaal kunt genieten van jouw welverdiende nachtrust.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Een lekker bed, hor en houten shutters zijn dus nodig in jouw slaapkamer. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer onderdelen die niet mogen ontbreken in jouw slaapkamer. Bijvoorbeeld een kledingkast of een bureau om aan te werken. Het belangrijkste is om een slaapkamer te creëren waar jij je thuis bij voelt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

867

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.