De populairste kleuren in de tuin 9
Saved Read later
Deel dit bericht

De populairste kleuren in de tuin

De tuin is de plek waar je kan ontspannen. Je kan er alles even loslaten en de stress van het dagelijks leven even vergeten. Dat werkt pas echt goed wanneer je de tuin op een fijne manier hebt ingericht. Dat doe je bijvoorbeeld met de vaste planten bij plantengrow.nl. De juiste planten kiezen is niet het enige wat van belang is. Om van je tuin een fijne plek te maken, is het ook zaak om goed te kijken wat je allemaal met kleur kan doen. Het is goed om te weten wat de populaire kleuren dan zijn.

Elke tuin is groen

Een makkelijke manier om kleur in je tuin te krijgen, is natuurlijk door met groen te werken. Bomen en planten zijn eigenlijk bijna altijd groen. Dit is dus ook lekker fris. Wat vooral interessant is om te weten, is dat er wel veel verschil in de tinten groen zit. In dat opzicht is het dus ook goed om je daarin te verdiepen. Je kan veel leuke dingen doen door met verschillende tinten te werken. De diversiteit in planten, struiken en bomen die je daarmee creëert is bovendien ook nog eens goed voor de natuurlijke omgeving in de tuin.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Geel en rood

Twee andere tinten die je veel in de tuinen zal zien zijn geel en rood. Dat komt bijvoorbeeld door de aanwezigheid van fruitbomen. Die geven mooie appels en ander fruit. In veel gevallen gaat het dan om fruit met een groene, gele of rode kleur. Het fijne is dat je daar dan je bloemen ook een beetje op kan aansluiten. Die zijn er namelijk ook in een uitgebreid palet aan gele en rode kleuren. Dat maakt het dus meer dan de moeite waard om daar dus mee aan de slag te gaan.

Kiezen voor zwart

Naast de beplanting is natuurlijk ook de kleur van je elementen van belang. Daarom is het goed om eens te kijken naar wat de populaire kleuren hiervoor zijn. In grote perioden was grijs de meest gekozen kleur. Dit in de afgelopen tijd veranderd. Wat je nu vooral veel ziet, is zwart. Dit past goed bij natuurlijke houtkleuren en staat daarom goed in de tuin voor de schutting of de tuinmeubelen. Vooral de matte kleuren zwart doen het heel goed. Zo blijft bijvoorbeeld ook de structuur van het materiaal beter zichtbaar. Daar kan je dan dus ook alle kanten mee op.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Een afwijkende kleur kiezen

In de tuin kan je eigenlijk alle kanten op met kleur. Dat is dan ook in de laatste trends te zien. Zo zijn felle kleuren heel populair. Heel helder geel is bijvoorbeeld vaak terug te zien. Daar worden dan combinaties mee gemaakt met roze of turquoise. Het is wel heel interessant om te zien wat er allemaal mogelijk is met bloemen in alle mogelijke kleuren. Bovendien kan je deze kleuren ook weer heel gemakkelijk laten terugkomen in bijvoorbeeld tuinkleden en tuinposters. Zo maak je er met deze kleuren juist ook een mooi geheel van in je tuin.

957

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.