De nieuwste trends voor deze zomer in de tuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwste trends voor deze zomer in de tuin

De zomer komt er weer aan en laten we hopen dat we prachtig weer krijgen. Dan is het wel zo fijn als je tuin alvast klaar is voor het zonnige seizoen. Wil jij alvast beginnen? Dan moet je snel even verder lezen, want in dit artikel delen we de nieuwste trends voor de komende zomer in de tuin!

Groen, groener, groenst

De grootste trend van de afgelopen jaren is dat de tuinen groener worden. Dat betekent meer gras, planten, struiken, bomen en andere stukjes natuur en minder tegels en stenen. Niks voor niks was de laatste jaren “tegel eruit, groen erin” een bekende slogan in Nederland.

Milieuvriendelijk

De groene trend van de tuinen mag je op meerdere manier opvatten. Tuinen worden dus niet alleen letterlijk groener, ook worden ze beter ingericht op het milieu en daarmee mag je ze ook weer een stukje groener noemen. Zo gebruikt men bijvoorbeeld minder pesticide en wordt er vaker gebouwd met duurzaam materiaal.

De nieuwste trends voor deze zomer in de tuin 15

Gras

De tegels mogen er dus uit, en dan moet je wel iets nieuws plaatsen. Veel mensen kiezen er voor om een grasveldje aan te leggen. Een mooi groen grasveldje laat je tuin stralen, al gaat er wel wat werk in zitten.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

De laatste jaren zijn siergrassen ook veel populairder geworden in Nederland. Deze grassen geven een wat uniekere en exotische sfeer aan je tuin, dus dit is een perfecte keuze als je opzoek bent naar iets nieuws!

Groene privacy

De laatste jaren hebben we – door de coronapandemie – veel meer tijd doorgebracht in onze eigen tuintjes, en de verwachting is dat we dit de komende tijd ook nog wel blijven doen. Dan is het wel zo fijn als je een beetje privacy hebt, want het is niet echt geslaagd als de rest van de buurt precies kan zien wat er allemaal in jouw tuin gebeurd. Privacy kan je creëren door een hek te plaatsen, maar je kan er ook voor kiezen voor een groen alternatief. Je kan bijvoorbeeld een liguster kopen en zo een groene privacy muur aanleggen.

Denk ook aan de dieren

Hadden we al gezegd dat groen dé trend van het moment is? Dat kan dus ook door de dieren een beetje te helpen. In je eigen tuin doe je dat al door het plaatsen van een vogelhuisje of een insectenhotel. Alle kleine beetjes helpen!

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

De nieuwste trends voor deze zomer in de tuin 16

Moestuintje

In Nederland zie je ook steeds vaker dat mensen een eigen moestuintje beginnen in hun tuin. Dat is nu zeker geen gekke gedachte, aangezien alles in rap tempo duurder wordt. Eerlijk is eerlijk; het is vrijwel onmogelijk om je hele boodschappenlijst in de tuin te kweken, maar met een beetje grond, tijd en moeite kan je toch heel wat eetbare plantjes kweken. Al werkt dit natuurlijk het beste voor mensen die een tuin hebben met behoorlijk wat grond.

Loungeplek

Met mooi weer wil je lekker buiten zitten en dan is het wel zo belangrijk dat je een goede loungeplek hebt. Denk bijvoorbeeld aan een paar fijne stoelen, een lekkere bank en een tafel. Eet je graag buiten en ben je een fan van de barbecue? Dan kan deze ook niet ontbreken in je tuin!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.