De eetkamer van je dromen inrichten? Dat doe je zó 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De eetkamer van je dromen inrichten? Dat doe je zó

Waar ontbijt je? Waar lunch je en waar diner je? En waar speel je spelletjes of geniet je van een lekkere borrel? De kans is heel groot dat al deze zaken zich in de eetkamer afspelen. De eetkamer is een fijne plek om veel tijd door te brengen.

Maar, het is daarvoor wel zaak dat de eetkamer naar je wens is. Ben je op dit moment nog niet helemaal tevreden over/met je eetkamer? Kom dan in actie. Met onderstaande tips richt je snel de eetkamer van je dromen in.

Maak een keuze tussen de verschillende stijlen

Voordat je je eetkamer in gaat richten en in gaat delen, moet je goed over je wensen nadenken. Je wensen hebben betrekking op de indeling van de kamer, maar uiteraard ook op het design.

Het advies is om tussen de vele stijlen één hoofdstijl uit te kiezen. Die stijl gaat vervolgens als leidraad dienen bij de inrichting van je eetkamer. Zo kun je voor een luxe eetkamer kiezen, waarbij je gebruik maakt van luxe meubelen en luxe materialen.

Je kunt echter ook voor een Scandinavische eetkamer gaan. Zo’n eetkamer kenmerkt zich door landelijkheid, door lichte kleuren en door specifieke meubelen. En wat te denken van een moderne eetkamer? Zo’n eetkamer kenmerkt zich door strakke vormen, strakke patronen en strakke meubelen.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Al met al heb je uit veel stijlen de keuze. Zorg er echt voor dat je één van deze stijlen als hoofdstijl uitkiest. Als je meerdere stijlen met elkaar gaat mengen, krijg je nooit het gewenste geheel.

De eetkamer van je dromen inrichten? Dat doe je zó 15

Doe veel inspiratie op

Het advies is ook om veel inspiratie op te doen. Je hebt mogelijk al veel goede ideeën in je hoofd zitten, maar het opdoen van inspiratie kan nooit kwaad. Dit geldt niet alleen voor inspiratie voor je eetkamer, maar ook voor woonkamer inspiratie. Mogelijk kun je daarmee de eet- en woonkamer op een fraaie manier in elkaar over laten lopen.

Voor het opdoen van inspiratie kun je tal van kanten op. Je kunt ervoor kiezen om naar meubelspeciaalzaken toe te gaan, maar je kunt ook via internet veel inspiratie op doen.; Kijk maar eens op Pinterest; in die app/website vind je foto’s van eetkamers van over de gehele wereld. Grote kans dat je de perfecte inrichting op deze foto’s voorbij ziet komen.

De eetkamer van je dromen inrichten? Dat doe je zó 16

Houd rekening met de afmetingen

Bij het inrichten van de eetkamer van je dromen heb je met tal van factoren te maken. Eén van de belangrijkste factoren is het formaat van je eetkamer. Hoe groot is de eetkamer precies? En welke vorm heeft je eetkamer? De antwoorden op deze vragen zijn op meerdere punten van invloed. Wat te denken van de eettafel die je in de eetkamer gaat zetten? Als je een vierkante eetkamer hebt, kun je uit meerdere vormen kiezen. Wel is het daarbij van belang dat de tafel niet té groot is, maar ook weer niet te klein is.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Kijk goed naar het huishouden

Uiteraard heb je ook nog met je huishouden te maken. Woon je alleen met je partner samen? Dan is een eettafel voor 6 personen wellicht ietwat overdreven. Of krijg je vaak eters over de vloer? Dan is een eettafel voor 6 personen wel interessant.

Heb je een groter gezin of huishouden? Dan heb je sowieso een grote eettafel nodig. En daarmee ook meerdere eetkamerstoelen. Stem de tafel en stoelen in ieder geval op elkaar af.

Bonustip: kleed de eetkamer vervolgens naar wens aan. Zet iets leuks in de hoek, zet iets leuk in de vensterbank en zet iets leuks op de tafel.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.