De beste tips voor het inrichten van een eetkamer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het inrichten van een eetkamer

De eetkamer is de plek van gezelligheid, van lekker eten en van ultiem genieten. Om dit ultiem genieten naar een nog hoger niveau te tillen, is het wellicht de hoogste tijd om je eetkamer van een upgrade te voorzien. Daarvoor kun je onderstaande tips maar al te goed gebruiken.

Tip 1: ga slim met de aanwezige ruimte om

De beste tips voor het inrichten van een eetkamer 17

Heb je een niet al te grote eetkamer? Dan is het advies om vooral slim met de ruimte om te gaan. Zo moet je goed kijken naar de exacte vorm van de eetkamer. Aan de hand van die vorm kun je bepalen wat de beste/handigste vorm van de eettafel is.

In sommige eetkamers is een vierkante of rechthoekige tafels een logische keuze. In andere eetkamers is het echter verstandiger om voor een ronde tafel te kiezen.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden waarmee je op een slimme manier met de ruimte om kunt gaan. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld de opbergruimte; kies voor een eettafel met lades, zodat je bijvoorbeeld de placemats in deze lades op kunt bergen.

Tip 2: stem de eetkamerstoelen en eettafel op elkaar af

De beste tips voor het inrichten van een eetkamer 18

In een eetkamer zijn de eettafel en eetkamerstoelen de eyecatchers. Alleen al daarom is het aan te raden om deze twee onderdelen op elkaar af te stemmen.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Dit doe je bijvoorbeeld door de stijl op elkaar af te stemmen. Kies je voor een eettafel in een Scandinavische stijl of juist voor een moderne stijl? Dan is het advies om ook voor eetkamerstoelen in een respectievelijke Scandinavische- of moderne stijl te kiezen.

Ook moet je goed kijken naar de hoogte van de eettafel. Het is namelijk wel zo wenselijk dat je de stoelen goed onder de eettafel kunt schuiven. Stem daarom de hoogte van de stoelen én eettafel goed op elkaar af.

Uiteraard moet je ook goed naar de kleurstelling kijken. Stem de kleuren van de stoelen en tafel op elkaar af; je kunt hierbij voor dezelfde kleuren gaan, maar je kunt ook een fraai contrast creëren. Aan jou de keus!

Tip 3: denk goed na over de kleuren

De beste tips voor het inrichten van een eetkamer 19

In een eetkamer is het sowieso verstandig om goed over de kleuren na te denken. Wil je de eetkamer zo simpel en rustig mogelijk houden? Kies dan voor basic effen kleuren. Wil je echter van de eetkamer een waar feestje maken? Dan kies je beter voor fellere en opvallendere kleuren.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Tip 4: kijk goed naar de verlichting

De beste tips voor het inrichten van een eetkamer 20

Mogelijk zit je elke ochtend al vroeg in de eetkamer je ontbijt te nuttigen. Of zit je juist tot ’s avonds laat heerlijk na te tafelen in de eetkamer. In beide gevallen is het buiten nog/al donker, waardoor je in je eetkamer voor de gewenste verlichting moet zorgen.

Tip: doe inspiratie bij OTTO.nl op en hang een fraaie hanglamp boven de eettafel, maar zorg ook voor licht van buitenaf. Dat laatste is met name overdag erg fijn licht. De lamp komt in de ochtend en/of avond maar al te goed van pas.

Tip 5: kijk goed naar je huishouden

Uiteraard is het ook zaak om goed naar je huishouden te kijken. Voor hoeveel personen heb je een eettafel + eetkamerstoelen nodig? En wat is de handigste tafelschikking? Zeker als je jonge kinderen hebt, is het belangrijk om goed over de tafelschikking na te denken.

Tip 6: geef je eigen twist aan de eetkamer

Tot slot is het advies om vooral een eigen twist aan je eetkamer te geven. Bepaal wat je mooi vindt en verwerk je smaakvoorkeuren in de eetkamer. Je geniet daarmee nóg meer van de prachtige eetkamer!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.