De beste verduurzamingsideeën 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste verduurzamingsideeën

De klimaatwoorden vliegen ons tegenwoordig om de oren. Daarnaast hebben we dankzij zonnepanelen, groene energieleveranciers, elektrische auto’s en recyclebare producten de mogelijkheid ons leven te verduurzamen. Hoewel er veel ‘groene’ diensten en producten worden aangeboden, is er altijd vraag naar goede ideeën. Wij zetten zeven indrukwekkende, duurzame uitvindingen voor je op een rij.

1. Zonnedakpannen

Je hoort het goed. Geen zonnepanelen, maar zonnedakpannen. Deze dakpannen zien er volgens de ontwerper beter uit dan zonnepanelen en bieden bovendien ook goede isolatie. Doordat het hele dak voorzien kan worden van deze dakpannen, kunnen ze een groot oppervlak beslaan en daardoor veel stroom opwekken.

2. De windturbineboom

Niet iedereen is blij met de windparken in Nederland, want het kan voor geluidsoverlast zorgen en het ziet er vaak niet al te mooi uit. NewWind besloot daarom een kunstboom te maken die energie kan opwekken, zelfs met weinig wind. Deze prachtige boom kan een artistieke aanvulling zijn voor je tuin!

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

3. Verticale landbouw

Er zijn zoveel mensen en dieren op aarde en door de klimaatverandering is er steeds minder grond geschikt voor landbouw. Hoe gaan we ervoor zorgen dat we in de toekomst nog genoeg te eten hebben? Met behulp van verticale landbouw.

Als je het je wilt inbeelden, denk dan aan een flatgebouw, maar dan voor gewassen.

4. Het drinken van zeewater

Met behulp van een zonnedestillator kan brak of zout water gebruikt worden om zoet water te verkrijgen. Door de warmte van de zon verdampt het water, waarbij het zout achterblijft. Dit verdampte water wordt in een tweede bak opgevangen en is zoet en drinkbaar. Deze uitvinding is ideaal voor landen die een gebrek hebben aan drinkwater.

5. Ananasleer

Het uiterlijk van leer trekt de meeste mensen wel aan, maar erg duurzaam en diervriendelijk is het niet. Een alternatief in Pinatex. Dit materiaal lijkt erg op leer, maar is in werkelijkheid gemaakt van de bladvezels van de ananasplant.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

6. Waterfilter in de vorm van een rietje

Dit rietje is geen normaal rietje. Het verandert vuil water namelijk in drinkwater. Wanneer het water wordt opgezogen, moet het zich een weg banen door smalle vezels. Hierbij wordt vuil, maar ook bacteriën gescheiden van het water, waardoor er enkel schoon water in de mond belandt.

7. De zelfvoorzienende tent

In 2019 was er een recordaantal mensen op de vlucht. Maar liefst 70,8 miljoen mensen moesten hun huis verlaten, vanwege oorlog, politieke onrust of vervolging. Veel van deze mensen komen in vluchtelingenkampen terecht, waar de situatie vaak erbarmelijk is. De duurzame, zelfvoorzienende tent is ontworpen om zonne-energie op te slaan en regenwater te verzamelen. Daarnaast is de tent eenvoudig te vervoeren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.