We wachten nog even met boeken door coronavirus 14
Saved Read later
Deel dit bericht

We wachten nog even met boeken door coronavirus

Nu de uitbraak van het coronavirus zich steeds verder ontwikkeld en er steeds meer landen bijkomen waar mensen besmet zijn geraakt, ziet de reisbranche een toenemend effect op het aantal geboekte reizen. De ANVR geeft aan dat het aantal boekingen voor gebieden waar het COVID-19-virus zich verder heeft verspreid al flink tegenvalt, maar dat ook gebieden zoals de Canarische Eilanden en de Antillen het effect beginnen te merken. Ook hier begint het aantal annuleringen toe te nemen.

Reizigers kiezen bewust

Touroperator Corendon ziet dat reizigers bewust de landen links laten liggen waar het COVID-19-virus zich al heeft verspreid. Mensen kijken daardoor bewust naar waar de corona-uitbraak echt voor problemen lijkt te zorgen. Argument is daarbij niet zozeer hoe er te komen, maar ook wat te doen wanneer men ter plekke met het virus in aanraking komt en men, voorlopig, niet meer terug kan. Desalniettemin wordt er nog steeds wel geboekt, zegt Corendon, maar zijn de volumes lager dan in vorige jaren in deze tijd van het jaar. Er wordt momenteel nog steeds voor zo’n duizend reizigers per dag reizen geboekt.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Luchtvaartmaatschappijen

Voor verschillende luchtvaartmaatschappijen is de corona-uitbraak reden om een groot aantal vluchten in Europa te schrappen vanwege het grote aantal annuleringen en een afgenomen vraag in het algemeen. Ryanair heeft voor de komende drie weken het aantal vluchten naar Italië, een belangrijke markt voor de Ierse prijsvechter, met 25 procent teruggebracht. Ook Wizz Air en Brussels Airlines hebben een groot deel van hun vluchten naar Italië geschrapt.

Overige effecten

Met het wegvallen van inkomsten op vluchten zien luchtvaartmaatschappijen zich ook gedwongen om aan de kostenkant te gaan snijden. Easyjet heeft daarom loonsverhogingen stopgezet, een vacaturestop afgekondigd en personeel onbetaald verlof aangeboden. Het verlies voor Europese luchtvaartbedrijven wordt voor dit jaar op bijna 44 miljard dollar (39 miljard euro) geschat. Wereldwijd wordt uitgegaan van een schade die van 63 miljard tot 113 miljard dollar (56 tot 101 miljard euro) kan oplopen.

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.