De beste tips voor het aankleden van je interieur 9
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het aankleden van je interieur

Sinds corona brengen we meer en meer tijd in huis door. Zo hebben veel mensen ervoor gekozen om vanuit huis te werken. Geldt dat ook voor jou? Merk je nu alleen op dat je woning eigenlijk niet voor de volle 100% naar je wens is?

Je bent niet de enige die dat nu opmerkt. In veel huizen zijn de afgelopen periode al wijzigingen doorgevoerd, puur om het interieur weer naar wens te krijgen. Als je deze wens ook hebt, helpen onderstaande tips je mogelijk.

Tip 1: doe eerst veel inspiratie op

Wil je je interieur graag van een boost voorzien? Dan is het eerst verstandig om veel inspiratie op te doen. Dit kun je doen door bij buren naar binnen te kijken, door naar het interieur van familie/vrienden te kijken of door internet af te struinen. Via Google kom je veel fraaie interieurs tegen, maar ook via Pinterest.

Tip 2: kleed de muren op een leuke manier aan

Als je een ruimte binnenstapt, valt je oog waarschijnlijk direct op het grootste object. En in eigenlijk elke ruimte is dat inderdaad een muur. Heb je op dit moment nog een volledig lege muur dan in je woning? Dan is het al helemaal zaak om deze muur op een leuke manier aan te kleden.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Hier heb je veel mogelijkheden voor. Eén van de mogelijkheden is om kunst aan de muur op te hangen. Een schilderij ophangen, een ander kunstwerk of een poster is eigenlijk altijd een goed idee. Je laat een muur hiermee meer spreken. Dit komt ook doordat je een grote muur eigenlijk in meerdere ‘delen’ opsplitst. Je laat hiermee een ruimte automatisch groter ogen.

Je hoeft niet altijd voor een kunstwerk te kiezen. Zo is het ook fraai om houten plankjes aan de muur op te hangen. Op deze plankjes kun je vervolgens leuke decoratiestukken neerzetten, je favoriete boeken of mooie foto’s. Ben je sowieso gek op mooie foto’s? Dan is een fotocollage aan de muur wellicht een goed idee. Al met al kun je veel kanten op met muurdecoratie.

Tip 3: kies voor een vloerkleed

Zeker in de afgelopen jaren zijn vloerkleden onwijs in trek. Logisch, aangezien een vloerkleed meerdere voordelen met zich mee brengt. Ten eerste is zo’n kleed bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Een vloerkleed is groot, is opvallend en is hiermee bepalend. Het advies is dan ook om goed naar het materiaal en de kleur van het vloerkleed te kijken.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Ten tweede maakt een vloerkleed een ruimte warmer. Dit doet het kleed door de uitstraling, maar ook door de structuur. Je voeten op een warm vloerkleed neerzetten voelt veel fijner aan dan op een koude vloer. Voor veel mensen is dit dé reden om een vloerkleed bij de bank neer te leggen.

Tip 4: kies voor fraaie woonaccessoires

Wil je je interieur op een mooie en gezellige manier aankleden? Dan kun je niet om fraaie woonaccessoires heen. Denk hierbij aan leuke kussentjes voor op de bank, aan mooie kaarsen en aan een leuk dienblad met daarop allerlei woonaccessoires.

Op het gebied van woonaccessoires kun je in ieder geval alle kanten op. Doe daarom veel inspiratie op en probeer gewoon eens meerdere dingen uit.

Tip 5: verwerk groen in je interieur

Tot slot is het advies om groen in je interieur te verwerken. Zet gave planten in je kamer en geniet daarmee van meerdere voordelen. De planten doen het goed op het gebied van uitstraling, maar zijn ook nog eens gezond. Indien je voor luchtzuiverende planten kiest, verhoog je het wooncomfort aanzienlijk.

829

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.