De hipste opleidingen voor 2023 vind je hier 11
Saved Read later
Deel dit bericht

De hipste opleidingen voor 2023 vind je hier

Zelfontplooiing en ontwikkeling zijn in 2023 belangrijke termen. Door jezelf continu te ontwikkelen, voorkom je stilstand in je zakelijke carrière. Het is hiermee bovendien mogelijk om promotie te maken of om bijvoorbeeld de stap naar een andere werkgever of baan te maken.

Zou je om deze redenen graag in 2023 een opleiding willen volgen? Als je deze wens hebt, is het allereerst goed om te weten dat je uit veel opleidingen kunt kiezen. Denk daarom op voorhand over de volgende vragen na:

  • Welke opleiding heb je voor je baan nodig? Mogelijk zijn er binnen jouw vakgebied specialistische opleidingen te vinden waar je een hoop aan hebt.
  • Waar ligt je passie? Als je ergens passie voor hebt, is het veel makkelijker om over dat onderwerp nieuwe dingen te leren. Bepaal daarom goed voor jezelf of je voor een specifiek onderwerp passie hebt.
  • Wat voor groei wil je doormaken? Groei kan betrekking hebben op jou als persoon, maar ook op je competenties of skills. Bepaal daarom goed wat voor groei je graag door wilt maken.

Heb je deze vragen aan je zelf gesteld? Dan kun je gericht op zoek gaan naar een geschikte opleiding. Hieronder vind je alvast vier opleidingen die in 2023 relevant zijn!

Bekijk ook:
Op zoek naar jezelf? De Chinese filosofie geeft jou dit advies!

ICT opleiding

Er is een blijvende vraag naar vakkundige ICT specialisten. Met een ICT opleiding doe je veel kennis op en kun je je diensten als ICT specialist aan gaan bieden. Dit kun je in loondienst doen, maar je kunt uiteraard ook als ondernemer aan de slag gaan.

De verwachting is dat de komende jaren veel vraag blijft naar ICT specialisten. Alleen al om die reden is het interessant om een ICT opleiding te volgen. Bijkomend voordeel is dat je binnen de wereld van ICT heel veel kanten op kunt. Dit merk je ook tijdens het volgen van zo’n opleiding; ongekend veel onderwerpen komen aan bod, waardoor je veel kennis op doet.

Cybersecurity opleiding

Niet alleen naar ICT specialisten is veel vraag, maar ook naar specialisten op het gebied cybersecurity. Door een cybersecurity opleiding te volgen, ben je in staat om allerlei systemen tegen kwaadwillende te beschermen.

Ook hierbij geldt dat je dit op twee manieren kunt doen. Je kunt in loondienst werken voor je werkgever, maar je kunt jezelf ook verhuren als ondernemer. Zeker als je een ondernemer bent, kun je een flink uurtarief vragen. Alleen al om die reden is het interessant om een cybersecurity opleiding te volgen.

Bekijk ook:
Nederlandse tradities en gewoontes die de rest van de wereld niet begrijpt

Architectuur opleiding

De overheid is met een ambitieus doel op de proppen gekomen: er moeten jaarlijks 100.000 nieuwe woningen gebouwd worden. Dit doel is mogelijk iets té ambitieus, maar geeft wel aan dat het geld binnen de bouwsector voor het oprapen komt te liggen. Als je een architectuur opleiding volgt, kun je hier optimaal van profiteren.

Met zo'n opleiding kun je overigens meerdere kanten op. Zo kun je gericht met bouwkunde aan de slag gaan, maar je kunt je diensten ook als interieurarchitect aanbieden. Met deze opleiding kun je in ieder geval veel kanten op.

Installatiemonteur opleiding

Verduurzaming is momenteel een populair thema. Veel huishoudens zijn bijvoorbeeld bezig om hun woning te verduurzamen. Dit brengt meerdere gevolgen met zich mee, waaronder een grotere vraag naar installatiemonteurs van onder meer zonnepanelen. Mede hierom is het interessant om een installatiemonteur opleiding te volgen.

Door een installatiemonteur opleiding te volgen, speel je perfect in op deze toenemende vraag. Het werk ligt de komende jaren voor het oprapen, terwijl je ook nog maatschappelijk van groot belang bent.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.