Sting stopt zijn concert in AFAS Live
Saved Read later
Deel dit bericht

Zanger Sting stopt tijdens concert

Was je gisteren te gast in AFAS Live? Dan heb je Sting (71 jaar) misschien met eigen ogen gezien. De Britse zanger is vooral bekend van zijn tijd bij The Police, maar besloot in 1985 verder te gaan met zijn solocarrière.

Op donderdagavond gaf Sting een langverwacht concert in AFAS Live, Amsterdam. Het publiek kreeg echter niet de ervaring waar zij op hadden gehoopt. Midden in het concert stapte Sting namelijk van het podium af. Waarom? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Stemproblemen

Sting begon in 2019 met de My Songs Tour en maakte zodoende een tussenstop in Nederland, Amsterdam. De concertkaartjes waren echter al snel uitverkocht en het publiek vertrok op donderdagavond 17 november met goede zin naar AFAS Live. Het concert was slechts een uur bezig, of de zanger stopte abrupt met zingen – tot grote schrik van het publiek.

De Britse zanger gaf aan stemproblemen te hebben en wilde het concert niet langer voortzetten. Naar eigen zeggen zou het verkouden zijn, waardoor zijn stem in moeilijkheden kwam.

Bekijk ook:
Dit bedrag verdient een stemmenteller op het stembureau

Sting krijgt staande ovatie

De bezoekers pakte de stop van het concert ontzettend sportief op en gaven Sting een staande ovatie toen hij eenmaal van het podium stapte. Het is nog niet bekend of en wanneer Sting zijn concert in Nederland gaat hervatten. De organisatie laat weten dat bezoekers hier later meer over horen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een concert wordt afgebroken. Afgelopen zomer zouden The Rolling Stones optreden in de Johan Cruijff Arena, maar het concert ging op het allerlaatste moment niet door – tot grote frustratie en verdriet van fans. Mick Jagger bleek namelijk besmet te zijn met het coronavirus en ging noodgedwongen in quarantaine. Hij gaf aan zich niet lekker te voelen en liet zich voor de zekerheid testen.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Een maand later ging het concert alsnog door en konden fans opgelucht ademhalen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.