Waarom is data governance een veelbesproken topic? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom is data governance een veelbesproken topic?

Als onderneming wilt u alle data zo goed mogelijk beheren. Of het nu gaat om beleidsstukken, rolverdelingen, bedrijfsprocessen of werkstandaarden, alles moet zo duidelijk mogelijk zichtbaar blijven. Een van de methoden om alle data inzichtelijk te beheren en zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten, is data governance. Met data governance beheert u alle data om op effectieve wijze toe te werken naar het behalen van de doelstellingen van uw onderneming. Data governance is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp omdat het altijd up-to-date inzicht geeft in uw eigen middelen en mogelijkheden om deze middelen adequater in te zetten.

Wat is data governance nu precies?

Data governance behelst de verzameling van processen, rollen, regels, standaarden en matrices om te zorgen voor een effectief en efficiënt gebruik van informatie om de bedrijfsdoelstellingen te kunnen behalen. Dit klinkt ingewikkeld, maar met een goede inzet van data governance kunt u eenvoudig bepalen wie verantwoordelijk is voor welke taken en in welke situatie welke data moet worden gebruikt. De inzet van de juiste middelen zorgt voor een beter bereik van uw doelstellingen en ook voor minder verlies in uren of onnodige taken. Voor uw medewerkers wordt inzichtelijk hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en welke middelen het meest effectief en efficiënt zijn bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Met behulp van databeheer ziet u eenvoudig welke bedrijfsprocessen meer aandacht verdienen en welke processen al optimaal verlopen. Het verzamelen van de data gaat eenvoudig wanneer u gebruik maakt gestandaardiseerde methoden en programma's, of wanneer u het beheer uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven.

Bekijk ook:
Wel of juist niet zelf online boekhouden als ondernemer?

Wat kunt u met data governance?

In uw onderneming worden veel beslissingen gemaakt die u het liefst op zo veel mogelijk data baseert. Maar van belang is echter of u deze beslissingen wel op de juiste data baseert en niet zozeer op zoveel mogelijk data. Door data governance in te zetten, neemt u een voorsprong op de concurrentie omdat uw beslissingen genomen zijn op een effectieve en efficiënte manier. U krijgt hierdoor een hogere omzet en een betere klantervaring. Het is door de snel veranderende samenleving en opkomst van technologische ontwikkelingen lastig geworden om overzicht te krijgen en te behouden over alle beschikbare data binnen uw onderneming. Het is daarom des te belangrijk om alle data te (laten) beheren. Databeheer is eenvoudig uit te besteden en geeft tal van voordelen. Zo hoeft u uw data zelf niet te controleren, worden er duidelijke instructies geschreven voor uw medewerkers en wordt de privacy en informatiebeveiliging gewaarborgd. Het enige wat u nog hoeft te doen is het nemen van de juiste beslissing op basis van de beheerde data.

Bekijk ook:
3 Grote trends in consumentengedrag van 2023

Data governance is dus een belangrijk onderdeel van een succesvolle onderneming. Zeker wanneer u afstand wil nemen van de concurrentie en een slag wil slaan op het gebied van effectiviteit en efficiëntie. Met een juiste databeheer voorkomt u verspilling van geld, tijd en middelen en kunt u de juiste beslissingen nemen. Data governance zorgt voor duidelijk bij uw personeel en een duidelijke met betrekking tot de gekozen visie en doelstellingen. De gemaakte beslissingen en keuzes zijn op deze manier onderbouwd met de juiste data wat zorgt voor eenheid en duidelijkheid.

894

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.